Bizarná nehoda v Monaku. Chodca prešiel autom iba štvorročný chlapec

TA3 ČTK
17.7.2021 20:05

Štvorročný chlapec, ktorému sa v Monaku podarilo posadiť za volant luxusného vozidla svojho otca, zrazil a vážne zranil chodca. Muž, ktorý má belgické občianstvo a žije v Monaku, bol rýchlo prevezený do nemocnice v Nice. V noci na dnes podstúpil operáciu a je mimo ohrozenia života.

polícia francúzsko auto (SITA)
SITA

Nehoda sa stala pred hotelom

Rodina, ktorej dieťa spôsobilo nehodu, je podľa AFP arménskeho pôvodu a žije v Prahe. Nehoda sa stala v piatok večer pred luxusným hotelom Hôtel de Paris Monte-Carlo, kde bola rodina vlastniaca limuzínu značky Bentley ubytovaná.

 "Vodič vystúpil z auta, aby kľúče od auta odovzdal zamestnancovi hotela a v tej chvíli podľa svedkov dieťa sediace na zadnej sedačke vystúpilo a sedlo si za volant. Potom stúplo na plyn a auto poskočilo dopredu a prešlo muža, ktorý v tú istú chvíľu vychádzal z hotela," popísal nehodu šéf miestnej polície Laurent Braulio. 

Muž zostal uväznený pod zadnými kolesami limuzíny, prizerajúci ľudia ho však rýchlo vyslobodili. Vyšetrovatelia teraz zisťujú, ako došlo k tomu, že sa automobil dal do pohybu aj napriek tomu, že nemal kľúče v zapaľovaní. Majiteľ vozidla vo výpovedi uviedol, že si nepamätá, či vypol alebo nevypol motor.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok