Meteorológovia varujú pred búrkami s krúpami. Vyskytnú sa takmer na celom území

TA3 TASR
16.7.2021 18:26

V sobotu (17. 7.) sa môžu vyskytnúť búrky s krúpami takmer na celom území Slovenska s výnimkou niektorých okresov krajného východu. Informoval o tom Slovenský hydrometeorologický ústav, ktorý v tejto súvislosti vydal výstrahy prvého stupňa. Predbežne platia v sobotu do 22.00 h.

Silné búrky s krúpami hrozia aj na Slovensku, pre dva okresy platia výstrahy
TASR/František Iván

Začiatok platnosti výstrah je pre Trnavský, Nitriansky, Košický, Bratislavský a Banskobystrický kraj stanovený na 2.00 h. V prípade zvyšných krajov o štyri hodiny neskôr. Výstraha pred búrkami sa netýka okresov Snina, Michalovce, Sobrance a Trebišov.

"S búrkami môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 až 40 milimetrov a nárazy vetra rýchlosť 18 až 23 metrov za sekundu (65 až 85 kilometrov za hodinu)," informoval SHMÚ. V tejto súvislosti je možný aj prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov.

Výstraha pred vysokými teplotami sa týka okresov Michalovce, Sobrance a Trebišov, pričom predbežne má v sobotu platiť od 13.00 do 18.00 h. Teploty môžu podľa meteorológov dosiahnuť v týchto oblastiach miestami 34 stupňov Celzia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok