Ako sa zo Slovenky Barbory Bobuľovej stala talianska herečka

TA3
25.7.2021 09:00

Viac ako 20 rokov nakrúcala filmy len v Taliansku a po taliansky. Nečudo, že je vo svojej rodnej krajine menej známa. Ako však došlo k tomu, že hoci pochádza z Martina, hovoria o nej ako o talianskej herečke?

Ako sa zo Slovenky Barbory Bobuľovej stala talianska herečka
TA3

Barbora Bobuľová priznáva, že keď sa dostala do Talianska, chcel túto príležitosť využiť. „Nechcela som tam ostať len ako Slovanka v úlohách Slovanky a v úlohách, ktoré rozprávajú s prízvukom, takže som sa musela veľmi tvrdo venovať jazyku, a tým pádom som nebrala do úvahy projekty tu na Slovensku,“ hovorí s tým, že ak by pracovala aj na Slovensku, asi by jej to veľmi nepomohlo v zlepšení sa v taliančine.

Jej dve dcéry vyrastajú v Ríme a aj ona sa po toľkom čase cíti v Taliansku už ako doma. Keď boli deti malé, rozprávala sa s nimi po slovensky, ale s príchodom školy sa to zmenilo.

Vo filme Budeme mladí a krásni si zahrala bývalú speváčku a dokonca si v ňom naspievala aj dve pesničky po taliansky. Asi aj preto je to jeden z filmov, ktoré sú jej blízke.

Za ktorý film získala množstvo talianskych ocenení a prečo sa rozhodla zahrať si v československom filme sa dozviete v našom podcaste.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok