Colníci zhabali v Rotterdame tri tony kokaínu. Ukrytý bol v sudoch s banánovým pyré

TA3 TASR
16.7.2021 16:44

Tri tony kokaínu zhabali holandskí colníci v Rotterdame. Narkotikum bolo ukryté v sudoch s banánovým pyré.

Colníci zhabali v Rotterdame tri tony kokaínu. Ukrytý bol v sudoch s banánovým pyré
TASR/AP (ilu)

Zásielka mala hodnotu 225 miliónov eur 

Zásielku, ktorá smerovala z Ekvádora do švajčiarskeho mesta Bazilej, colníci objavili v rotterdamskom prístave v utorok večer počas rutinnej obhliadky. Táto zásielka, ktorá by mala na čiernom trhu hodnotu približne 225 miliónov eur, patrí medzi najväčšie kontrabandy drog, zadržané v prístave v Rotterdame, uviedla vo vyhlásení miestna prokuratúra s tým, že drogy boli zlikvidované.

Holandsko sa stalo vstupnou bránou pašovania drog do Európy, ktoré prúdia najmä cez Rotterdam - najväčší európsky prístav. Holandské úrady vo štvrtok oznámili, že v tomto roku spoločne so zahraničnými orgánmi zaistili celkovo 50 ton kokaínu, ktorého cieľom malo byť práve Holandsko.
     

V aprílovej správe Europolu sa uvádza, že starý kontinent je zaplavený "bezprecedentným množstvom kokaínu generujúcim miliardové zisky" pre zločinecké gangy v Európe a Južnej Amerike.

V rámci spoločnej policajnej akcie Belgicka, Holandska a Nemecka úrady vo februári počas razií v nemeckom meste Hamburg a belgických Antverpách zadržali rekordných 23 ton kokaínu určeného pre holandský čierny trh.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok