Záplavy v Nemecku majú na svedomí už takmer 60 životov

TA3 TASR
15.7.2021 22:07

Počet obetí prudkých búrok a záplav na západe Nemecka stúpol na najmenej 58. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na tamojších predstaviteľov.

Záplavy v Nemecku majú na svedomí už takmer 60 životov
TASR/AP

Obávajú sa ďalšieho nárastu mŕtvych

Ministerstvo vnútra v Severnom Porýní-Vestfálsku oznámilo, že po objavení ďalších štyroch tiel v obci Schuld južne od Bonnu sa počet obetí zvýšil na "najmenej 30" a zranenia utrpelo 57 osôb. Len v okrese Euskirchen zomrelo podľa údajov polície 15 ľudí.

V susednej spolkovej krajine Porýnie-Falcko potvrdili dosiaľ 19 úmrtí. Tamojší minister vnútra Roger Lewentz však doplnil, že hasiči našli telá ďalších deviatich obetí. Varoval tiež, že vzhľadom na vysoký počet nezvestných, ktorý je 40-60, sa obáva ďalšieho nárastu smrteľných prípadov.

 Po vyše 24-hodinovom daždi sa vo viacerých oblastiach v dvoch spomenutých spolkových krajinách vyliali rieky a potoky, došlo k zaplaveniu ulíc a pivníc. Situácia je kritická najmä v regiónoch Eifel a Sauerland, v okolí miest Kolín nad Rýnom a Bonn a v okrese Ahrweiler, približuje denník Die Süddeutsche Zeitung. Ministerstvo životného prostredia v Porýní-Falcku varovalo, že hladina riek Rýn a Moselle môže ďalej stúpať v dôsledku ďalších dažďov.

Do záchranných prác zapojili 15-tisíc ľudí

Vo štvrtok popoludní bolo bez dodávok elektriny v západnej časti Nemecka približne 165.000 ľudí. V meste Leverkusen viedol výpadok elektriny spôsobený búrkami k evakuácii nemocnice so 468 pacientmi.

Podľa údajov spolkového ministerstva vnútra bolo vo štvrtok zapojených do záchranných a pátracích prác približne 15.000 ľudí. Pomáha pri nich aj najmenej 850 príslušníkov nemeckej armády.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok