Výstavbu obchvatu opäť odložili. V Šali protestovali nespokojní vodiči

TA3 TASR
15.7.2021 18:08

Obyvatelia Šale pomalou jazdou autami mestom vo štvrtok popoludní vyjadrili svoju podporu výstavbe obchvatu mesta. Tá sa z rôznych dôvodov už niekoľko rokov odkladá.

autá parkovanie ulica (1140pxl) TASR/Jaroslav Novák
TASR/Jaroslav Novák

Cítia sa oklamaní

„Po tom, ako sme sa minulý týždeň dozvedeli, že Slovenská správa ciest zrušila verejné obstarávanie na obchvat mesta Šaľa, cítime sa oklamaní týmto rozhodnutím, a preto budeme podporovať všetky aktivity spojené s výstavbou obchvatu,“ povedala hovorkyňa mesta Dajana Hanesová.

Primátor Šale Jozef Belický tvrdí, že samospráva využije všetky možné legitímne prostriedky, ktoré by mohli pomôcť k tomu, aby sa výstavba obchvatu začala čo najskôr. „Šaľa obchvat potrebuje. Dennodenne prejde mestom vyše 28.000 áut, čo sa výrazne podpísalo pod nepriaznivý stav mosta spájajúceho Šaľu a mestskú časť Veča. 

Potvrdzuje to aj správa z diagnostiky vozovky mosta zo 7. októbra 2020, kde je jednoznačne uvedené, že šaliansky most postavený v roku 1977 je vo veľmi zlom stavebno-technickom stave,“ skonštatoval primátor.

Zrušili verejné obstarávanie

Slovenská správa ciest začiatkom júla zrušila verejné obstarávanie na výstavbu obchvatu mesta Šaľa. Ako dôvod uviedla, že jej bolo v priebehu procesu vyhodnotenia ponúk v rámci verejnej súťaže doručené rozhodnutie Riadiaceho výboru prioritných osí 1 až 6 operačného programu Integrovaná infraštruktúra o vyradení Národného projektu I/75 Šaľa obchvat zo zoznamu národných projektov OPII, čoho dôsledkom je strata finančného krytia zákazky.

SSC sa teda bude uchádzať o finančný príspevok na projekt obchvatu Šale z OP Slovensko v horizonte roku 2022.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok