Dôjde u nás k povinnému očkovaniu? Naď je za vakcináciu vybraných skupín obyvateľstva

TA3
15.7.2021 17:31

Budú na Slovensku povinne očkované vybrané skupiny obyvateľstva? Minister obrany Jaroslav Naď je za vakcináciu zdravotníkov či seniorov nad 65 rokov. Zaočkovaní by podľa neho mali byť aj vojaci absolvujúci zahraničné misie.

Dôjde u nás k povinnému očkovaniu? Naď je za vakcináciu vybraných skupín obyvateľstva
TASR/AP

Uvažovanie o povinnej vakcinácii

Zahraničné krajiny pristupujú k povinnnému očkovaniu istých skupín obyvateľstva či pracovníkov v konkrétnych odvetviach. 

Minister obrany Jaroslav Naď by sa v snahe zabezpečiť zdravotné, ale aj ekonomické záujmy krajiny a občanov, priklonil k podobnému kroku. "Ja osobne som za to, aby sme v niektorých konkrétnych vekových skupinách alebo pracovných skupinách mohli uvažovať aj o povinnom očkovaní," povedal Naď v rozhovore so Zuzanou Kovačič Hanzelovou pre denník Sme s tým, že odborníci hovoria najmä o povinnom očkovaní seniorov nad 65 rokov. Iné krajiny zas podľa neho pristúpili k tomuto kroku pri zdravotníckych pracovníkoch.
 

Očkovanie vojakov

Kompletná vakcinácia proti koronavírusu však podľa Naďa bude vyžadovaná u vojakov, ktorí pôjdu na zahraničné misie. "Budeme očkovať vojakov, ktorí pôjdu do misií," prezradil v rozhovore. Očkovanie vojakov podľa neho očakávajú aj ministri obrany krajín, do ktorých sú naši vojaci posielaní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok