Smer žiada premiéra o odvolanie Mikulca. Hovorí o jeho korupčnom živote

TA3 TASR
15.7.2021 15:11

Opozičný Smer-SD vyzval premiéra Eduarda Hegera, aby odvolal z funkcie ministra vnútra Romana Mikulca. Na štvrtkovej tlačovej konferencii o tom informoval predseda strany Robert Fico.

Smer žiada premiéra o odvolanie Mikulca. Hovorí o jeho korupčnom živote
TASR/Jakub Kotian

Strana podá trestné oznámenie

Hovorí o vážnom probléme, ktorý vidí v korupčnom živote Mikulca. Ten podľa Fica nemá čo robiť na svojom poste. Šéf Smeru-SD tiež avizoval, že strana podá trestné oznámenie na Národnej kriminálnej agentúre v súvislosti s nákupmi antigénových testov. "Neuveríte, čo sme ešte našli," povedal a zopakoval, že vláda kradne.

V súvislosti s Mikulcom Fico poukázal na medializované informácie, že bývalý šéf finančnej správy František Imrecze mal hovoriť o úplatku pre Mikulca. Ministrovo slovo, že to tak nie je, nemôže podľa Fica premiérovi stačiť. Šéf Smeru-SD namieta, že aktuálne sedia vo väzbe viacerí obvinení len na základe výpovede jedného kajúcnika a ak takáto odpoveď Hegerovi postačuje, nemali by podľa neho neho ani niektorí obvinení sedieť vo väzbe.

Líder Smeru-SD tiež hovorí, že Mikulec stojí aj za vzatím do väzby exšéfa polície Milana Lučanského. "Mal milión logických dôvodov, prečo zatvoriť ústa Milanovi Lučanskému tak, ako zatvorili ústa exriaditeľovi Slovenskej informačnej služby Vladimírovi P.," tvrdí.

Odvolávanie Mikulca v pléne

Fico pripomenul aj dôvody nedávneho odvolávania Mikulca v pléne národnej rady súvisiace so situáciou v bezpečnostných zložkách a podozreniami o ovplyvňovaní vyšetrovaní káuz. Opozícia ministrovi vyčítala aj pochybnosti o jeho konaní ešte z čias jeho pôsobenia vo Vojenskom spravodajstve. Už vtedy mal podľa opozície požadovať úplatok pri jednej zo zákaziek.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok