Zablokoval objazd a poškodil aj autá. Vrtuľník pristál v centre mesta

TA3 TASR
15.7.2021 12:34

V centre rumunského hlavného mesta Bukurešť vo štvrtok núdzovo pristál americký vrtuľník. Helikoptéra typu Black Hawk zablokovala kruhový objazd neďaleko námestia Charlesa de Gaulla.

Štvrtkový incident sa odohral počas cvičného letu, ktorý bol súčasťou príprav na rumunský Národný deň letectva. Podľa miestnej polície helikoptéra pri núdzovom manévri poškodila dve autá a dva stĺpy verejného osvetlenia. Incident si podľa bulharských médií nevyžiadal žiadne obete ani zranených. Na miestne však zasahovali všetky zložky integrovaného záchranného systému.

Veľvyslanectvo Spojených štátov v Bukurešti oznámilo, že incident podrobne sleduje. "Podľa našich informácií nedošlo (pri incidente) k žiadnym zraneniam. Na riešení situácie spolupracujeme s našimi rumunskými partnermi a ďalšie informácie poskytneme, keď budú k dispozícii", uviedlo veľvyslanectvo vo vyhlásení.

UH-60 Black Hawk je dvojmotorová, štvorlistová, stredne ťažká viacúčelová helikoptéra, ktorú vyrába americká spoločnosť Sikorsky Aircraft.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok