Beňa a Makó vo výpovediach hovorili o viceprezidentka policajného zboru, tá tvrdenia odmieta

TA3 TASR
14.7.2021 13:41

Prvá viceprezidentka Policajného zboru Jana Maškarová odmieta tvrdenia vo výpovediach bývalého námestníka Slovenskej informačnej služby Borisa Beňu i niekdajšieho riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa.

Makó
TASR/Jakub Kotian

Vyjadrenia označuje sa nepravdivé a ohradzuje sa voči nim. Uvádza to v stanovisku, ktoré poskytol hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka.

"Zodpovedne uvádzam, že v súvislosti s trestnou vecou prípravy úkladnej vraždy vyšetrovateľa Jána Čurillu, som Borisovi Beňovi neposkytla absolútne žiadne informácie," konštatuje Maškarová. Zdôrazňuje, že všetky okolnosti uviedla vyšetrovateľovi Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR za prítomnosti prokurátorky Generálnej prokuratúry SR.

O podrobnostiach hovoriť nemôže, aby nezmarila vyšetrovanie, keďže prípravné konanie je neverejné.

Na pravde sa podľa nej nezakladajú ani tvrdenia Makóa. Ten mal vypovedať, že Beňa sa mal zaujímať o konkrétny prípad polície a Maškarová ho mala odkázať na riaditeľa SIS. "Výpoveď Ľudovíta Makóa sa vymyká akejkoľvek logickej úvahe a má jediný účel, moju diskreditáciu ako pomstu za to, že som bola ja vymenovaná do funkcie 1. viceprezidenta PZ," podotýka Maškarová.

Ako dodala, o skutočnostiach týkajúcich sa predmetnej veci, ktoré uviedla vyšetrovateľovi do výsluchu, povedala aj prezidentovi PZ Petrovi Kovaříkovi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok