PR správa

Viete o tom, že aj pitný režim a to, čo pijete, ovplyvňuje vašu postavu a chudnutie?

PR
15.7.2021 06:25

Mnoho ľudí si myslí, že schudnúť im pomôžu iba drastické diéty. Ani zďaleka to však nefunguje tak jednoducho a okrem stravovania má svoj význam aj pitný režim.

Viete o tom, že aj pitný režim a to, čo pijete, ovplyvňuje vašu postavu a chudnutie?
PR

Možno ste to netušili, ale mnoho nápojov je možné úplne pokojne pokladať za jedlo. Neveríte? V prípade niektorých sladených nápojov môže počet kalórií v pol litrovej fľaške či pohári hravo prekročiť počet kalórií bežného obeda či večere. Podľa toho treba k nápojom, tekutinám a celkovo k pitnému režimu aj pristupovať.

Ktoré nápoje sú nevhodné či rizikové

Ak chcete chudnúť, budete sa musieť z pohľadu pitného režimu vzdať niektorých bežných nápojov, ktoré sú pre tento účel absolútne nevhodné či dokonca vo väčšom množstve aj rizikové pre zdravie. Ich obmedzenie má teda viacero pozitívnych vplyvov.

Medzi takýto druh nápojov patria hlavne tie, ktoré sú sladené, či už cukrom alebo dodatočnými sladidlami. Ide najmä o rozličné limonády, kolové nápoje, ale aj niektoré druhy džúsov a samozrejme o známe energetické nápoje. Tie obsahujú nielen veľa cukru, ale aj neslávne známe „éčka“ a nadmerné množstvo kofeínu.

Pokiaľ ide o kofeín, kvalitná káva v zdravom množstve vám nemôže uškodiť, naopak, môže mať dokonca pozitívne účinky na metabolizmus a trávenie. Nehovoríme však o najlacnejšej instantnej káve, ale o tej zrnkovej, ktorú si viete čerstvo pomlieť pred prípravou.

Voda je najlepšia a to nielen s citrónom

Pokiaľ ide naopak o tie nápoje, ktoré sú na chudnutie vhodné, tu možno jednoznačne odporučiť čistú vodu. Nielen, že obsahuje prakticky všetky potrebné živiny, minerály a stopové prvky pre naše telo, ale nemá žiadne kalórie a najlepšie zavodní telo.

Dochutiť si ju môžete rôznymi bylinkami, ovocím, zeleninou aj korením. Dobrým príkladom je voda s citrónom alebo s melónom a mätou, prípadne s nakrájanou uhorkou, na chudnutie má pozitívny efekt aj voda so zázvorom, rascou alebo so škoricou. Zaujímavé je aj to, že ak je teplejšia, dokáže metabolizmus zrýchliť až o tretinu.

Pokiaľ ide o zdravie a chudnutie, odporučiť možno aj niektoré nesýtené minerálne vody, ale predovšetkým čaje. Tu môžete striedať zelený, čierny alebo rozličné bylinkové čaje, napríklad tiež z mäty, ale aj z feniklu. Pridať si do nich môžete citrón a ideálne aj med.

Zásady správneho pitného režimu

Okrem toho, že treba pozerať na to, čo pijete, je dôležité zamerať svoju pozornosť aj na to, ako nápoje pijete. Podobne, ako pri jedle, aj v prípade pitného režimu je základnou zásadou piť menšie množstvá tekutín a častejšie, ideálne napríklad 1 až 2 dcl vody každú hodinu. Metabolizmus tak bude pracovať neustále.

Druhým dôležitým pravidlom je sledovať celkový objem vody, nakoľko nedostatočné zavodnenie organizmu má spomaľujúci efekt na trávenie. V tomto prípade by ste sa mali pohybovať v objeme od 2 do 2,5 litra tekutín za deň, aj podľa počasia či aktivity.

Treťou zásadou, na ktorú množstvo ľudí zabúda, je nepiť tekutiny súčasne s jedlom, odstup by mal byť aspoň pol hodinu po jedle alebo pred ním. Navyše, ak si hneď ráno dáte nalačno aspoň 2 dcl vody, okamžite naštartujete trávenie.

Vyskúšajte aj špeciálne prípravky na spaľovanie tukov

Podporiť chudnutie, hlavne ak ide už o spomínanú stimuláciu zdravého trávenia a metabolizmu, možno nielen pomocou správneho pitného režimu, ale aj pomocou niektorých špeciálnych prípravkov založených na prírodnom zložení.

Príkladom takéhoto zaujímavého a hlavne už overeného produktu je značka eSlim®. Jedná sa o tabletky založené na kombinácii rastlinného výťažku z divého pomaranču spolu so zeleným čajom, kofeínom, chilli extraktu, vitamínu C a aminokyseliny L-Karnitín. Výsledkom je tak komplexná a prirodzená podpora metabolizmus aj spaľovania tukov.

Pokiaľ by vás zaujímalo niečo viac o tom, ako prípravok funguje, alebo by ste si ho chceli aj objednať, môžete tak spraviť priamo v oficiálnom eshope výrobcu www.eslim.sk. Spolu so zdravým pitným režimom by tak malo byť chudnutie doslova hračkou!

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok