Rozvodnený potok zaplavil ulice aj ihrisko, v Starej Ľubovni platí tretí stupeň povodňovej aktivity

TA3 TASR
12.7.2021 17:03

Krátky, no intenzívny prívalový dážď a vybreženie Jarabinského potoka spôsobili v pondelok popoludní zaplavenie časti mesta Stará Ľubovňa. Ako potvrdil primátor mesta Ľuboš Tomko, v meste vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity a intenzívne pracujú na opatreniach, "aby škody boli minimálne".

Rozvodnený potok zaplavil ulice aj ihrisko, Stará Ľubovňa má tretí stupeň povodňovej aktivity
TASR/Milan Kapusta

"Záplavy súvisia aj s Jarabinským potokom, ktorý sa vybrežil a zalial kompletne nové ihrisko s umelou trávou, celý areál futbalového štadióna je pod vodou, aj antukové ihrisko, sú vytopené aj prevádzky," povedal Tomko s tým, že voda zaplavila aj niekoľko miestnych ulíc.

 Škody na majetku obce sa podľa Tomka vyskytnú, keďže sa pod vodou ocitol nový umelý trávnik. Tretí povodňový stupeň vyhlásila aj susedná obec Jarabina, ktorou takisto preteká Jarabinský potok.

Pri záchranných a zabezpečovacích prácach pomáhajú podľa Tomkových slov okrem miestnych i dobrovoľní hasiči z okolitých obcí i s technikou na odčerpávanie vody zo zatopených priestorov. "Momentálne sa pracuje na odstránení následkov povodní a uvidíme, snáď sa tá situácia upokojí a nebude sa zhoršovať, vyzerá to všelijako," uzavrel.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok