Výťahy oddelili pre Japoncov a cudzincov. Hotel v Tokiu za to čelil kritike

TA3 TASR
12.7.2021 15:43

Jeden z hotelov v japonskej metropole Tokio sa dostal pod paľbu kritiky po tom, ako označil svoje výťahy nápismi "Len pre cudzincov" a "Len pre Japoncov". Informoval o tom v pondelok japonský denník Mainiči šimbun.

Výťahy oddelili pre Japoncov a cudzincov. Hotel v Tokiu za to čelil kritike
TASR/AP

Štvorhviezdičkový Akasaka Excel Hotel Tokyu, nachádzajúci sa v tokijskom obvode Čijoda, chcel podľa vyhlásenia svojho vedenia oddeliť výťahy pre osoby, ktoré sa zúčastňujú na nadchádzajúcich olympijských a paralympijských hrách, od tých pre bežných hostí. Po tom, ako boli tieto nápisy skritizované ako diskriminačné, ich hotel odstránil.


"Naším zámerom nebolo niekoho diskriminovať. Chceme sa ospravedlniť za neohľaduplnosť," uviedol predstaviteľ hotela. Personál hotela stále zvažuje, ako reagovať na pokyny organizačného výboru olympijských hier v súvislosti s oddelením osôb zúčastňujúcich sa na hrách od ľudí, ktorí sú bežnými hosťami.

Tlačová agentúra Reuters pripomína, že v Tokiu začal v pondelok platiť mimoriadny stav pre obavy z toho, že príliv desaťtisícov športovcov a funkcionárov počas hier (23. júla až 8. augusta) prispeje k ďalšiemu rozšíreniu koronavírusového ochorenia COVID-19, ktorého prípady v japonskom hlavnom meste aktuálne pribúdajú.

Témy: Hotel Tokio
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok