Prázdninový tip: V stredisku Bachledka otvorili nové zábavno-edukačné detské ihrisko

TA3 TASR
10.7.2021 12:54

Nové detské prírodné ihrisko s atrakciami a edukačnými interaktívnymi prvkami v sobotu slávnostne otvorili na vrchole Spišskej Magury. Areál pre rodiny s deťmi pod názvom Kráľovstvo lesa Bachledka sa nachádza blízko atrakcie Chodník korunami stromov.

Letný tip
TASR/Milan Kapusta (ilu)

Ihrisko s rozlohou takmer 5000 štvorcových metrov má 24 rôznych prírodných zábavných prvkov a atrakcií. "Kým sa deti 'vybláznia' na kĺzačkách, lanových dráhach, megatrampolíne, či iných zábavných prvkoch, rodičia si môžu oddýchnuť a kochať sa výhľadmi na okolitú prírodu, či naučiť sa niečo nové spolu so svojimi deťmi. Areál nemyslí len na zábavu, ale ponúka aj viacero edukačných hier a prvkov, ktoré deti aj rodičov hravou formou zoznámia s okolitými lesmi a ich obyvateľmi,“ uviedla za stredisko Bachledka Ski & Sun Kristína Jakubová.

Pri realizácii došlo podľa nej k spolupráci najmä s regionálnymi dodávateľmi. Väčšina areálu je tvorená z prírodných materiálov a v okolí budú postupne vysádzané desiatky rôznych drevín. Informačné tabule ponúkajú informácie aj o spôsoboch ochrany životného prostredia.

Kráľovstvo lesa Bachledka bude v prevádzke od mája do októbra každý deň. Najjednoduchšie sa k nemu dá dostať kabínovou lanovkou z Bachledovej doliny. Možné je vyskúšať aj elektrické bicykle. "Milovníci pešej turistiky sa môžu na vrchol Spišskej Magury dostať príjemnou prechádzkou z Bachledovej doliny, z Malej Frankovej alebo z Jezerska," doplnila Jakubová.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok