Po prílete z Talianska a Portugalska nie je potrebný PCR test

CK SATUR PR
9.7.2021 19:44

Po prílete na územie Slovenska sa nebude potrebné preukazovať negatívnym výsledkom RT-PCR testu nie starším ako 72 hodín ani v prípade Talianska a Portugalska.

Po prílete z Talianska a Portugalska nie je potrebný PCR test
CK SATUR

Dobrá správa pre cestujúcich z Talianska a Portugalska je, že podľa novej vyhlášky platnej od 9.7.2021 nie je potrebné sa preukazovať negatívnym PCR testom nie starším ako 72 hodín. 

Pri príchode je potrebné, aby sa očkované osoby preukázali potvrdením o očkovaní (tzv. GreenPass, príp. Národný očkovací certifikát s QR kódom) a neočkované osoby sa musia registrovať na korona.gov.sk/ehranica a tiež nastúpiť do domácej karantény, ktorá končí po obdržaní negatívneho výsledku PCR testu najskôr na 5. deň karantény, bez otestovania karanténa skončí dovŕšením 14. dňa. 

Deti do 12 rokov nie je potrebné testovať. V prípade, že vstupujete na Slovensko leteckou dopravou, ste povinní vyplniť elektronický formulár na vyhľadanie cestujúceho.

Tieto dve krajiny boli na základe záverov z rokovania konzília odborníkov doplnené do zoznamu v prílohe vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva.

Dovolenky v Taliansku ako aj dovolenky v Portugalsku sú pre Slovákov možné a CK SATUR vám prináša bohatú ponuku pobytových ako aj poznávacích zájazdov. 

Aktuálne podmienky cestovania do rôznych krajín ako aj podmienky návratu môžete sledovať na  covid mape CK SATUR.

TIPY, AKTUALITY A ZAUJÍMAVOSTI O CESTOVANÍ VÁM PRINÁŠA CK SATUR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok