Útočníci údajne plánovali haitského prezidenta zadržať, nie zabiť

TA3 TASR
9.7.2021 18:51

Sudca vyšetrujúci vraždu haitského prezidenta Jovenela Moisa povedal, že dvaja Američania haitského pôvodu zadržaní v prípade pôsobili ako tlmočníci pre väčšiu skupinu útočníkov, ktorá tvrdí, že pôvodne plánovala hlavu štátu zadržať, nie zabiť.

Útočníci údajne plánovali haitského prezidenta zadržať, nie zabiť
TASR/AP

 Sudca Clément Noël nespresnil, na základe akých dôvodov chcela skupina zadržať Moisa. Podľa jeho slov mu však jeden z podozrivých James Solages povedal, že "túto prácu našiel na internete".

Solages bol na Haiti len asi mesiac a ďalší zadržaný občan USA Joseph Vincent približne pol roka, dodal Noël. Ďalší sudca Fidelito Dieudonne uviedol, že štyria z 15 Kolumbijčanov zadržaných v prípade prišli na Haiti 6. júna cez Dominikánsku republiku.

Noël pre denník tiež povedal, že polícia skonfiškovala zbrane použité útočníkmi vrátane pištolí, ako aj nábojnice, server bezpečnostnej kamery v Moisovom dome, šekovú knižku prezidenta a jeho manželky, sekery, nožnice na drôt, oblečenie, jedlo, mobilné telefóny a hotovosť.

Haitská polícia oznámila, že v prípade stredajšieho atentátu zadržala celkovo 17 osôb a pátra po ďalších. O možnom motíve vraždy sa zatiaľ nezmienila.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok