Svadobný fotograf je v deň D najbližší človek. Mal by spĺňať viacero kritérií

TA3
10.7.2021 07:00

Svadobné fotky sú pre nevestu a ženícha jedným z najpodstatnejších spôsobov pre zaznamenanie spomienok na ich veľký deň. Aké požiadavky majú nevesty a čo všetko by ste sa mali svadobného fotografa pýtať? O téme sme hovorili s fotografom Petrom Frolom.

svadba nevesta ženích budúcnosť šaty svadobné 1140 (SITA/AP)
SITA/AP

Vtipy, veselý tón a pohoda

Kritérií pre výber fotografa je podľa Frola veľmi veľa. V dnešnej dobe je veľkou výhodou, že svadobného fotografa si môže pár vybrať na internete podľa toho, ako vyzerá jeho práca. Potom nasleduje osobné stretnutie, kde sa môže stať, že si s fotografom nesadnú, či naopak. Zaváži aj štýl, podľa Frola má niekto radšej dramatickejšie fotografie, iní dávajú prednosť svetlým odtieňom. 

"Zoberte si, že s fotografom strávite celý svoj svadobný deň," hovorí Frolo s tým, že je podstatné, aby si ľudia aj osobnostne vyhovovali. "V podstate je to najbližší človek na ten jeden deň," opisuje.

Ako sa Frolo dopracuje k uvoľneným záberom? Fotograf podľa neho musí aj psychologicky zapôsobiť na dvojicu, aby odľahčil situáciu a fotky boli prirodzené. Fungujú vtipy, veselý tón rozprávania aj pohodový režim fotografa. 

Punc umenia

Hranica medzi klasickou svadobnou fotografiou a umením je tenká, opisuje Frolo. Pozitívom jeho fotografií je podľa neho krásne mäkké svetlo, zároveň si dávajú záležať aj na stylingu neviest od svadobných prsteňov po kyticu, "a to dáva fotke punc umenia", vysvetľuje Frolo. 

Frolo hovorí, že väčšinou sa mu darí nemať klientky, ktoré by boli na svadbu vystrojené v gýčových šatách a prehnanom účese. "Naše nevesty, ktoré prichádzajú za nami, už presne vedia, do akého štýlu chcú ísť, a my sa ich už na stretnutiach pýtame, aké budú mať šaty, kto im bude robiť make up, kto im bude robiť výzdobu, aké sú farby. Všetky tieto parametre zohľadňujeme," hovorí.

Vďaka stretnutiam dokáže fotograf s nevestou eliminovať aj problémy so šatami. "Vždy to dopadne dosť dobre," vysvetľuje. V praxi však zažil už aj prípad, keď šaty dopredu nevidel a ukázalo sa, že sú zlé. Urobili fotenie a nevesta bola spokojná. "Nevesta to nevidí. Keď to vidíme my, snažíme sa to usmerniť," opisuje Frolo.

Celú reláciu Tak takto?! si môžete pozrieť tu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok