Parašutisti sa chystali na zoskok, lietadlo sa však zrútilo. Nikto z nich neprežil

TA3 TASR
9.7.2021 13:46

Švédska polícia v piatok informovala, že pád malého lietadla, ktoré sa vo štvrtok zrútilo neďaleko letiska vo švédskom meste Örebro, neprežila žiadna z deviatich osôb na palube.

Parašutisti sa chystali na zoskok, lietadlo sa však zrútilo. Nikto z nich neprežil
TASR/AP

V prenajatom lietadle sa okrem pilota nachádzalo osem parašutistov, ktorí sa chystali na zoskok. Podľa guvernérky provincie Örebro Marie Larssonovej boli členmi miestneho parašutistického klubu.

Pád lietadla TASR/AP

K tragédii došlo vo štvrtok večer krátko po 19.00 h pri štarte lietadla z letiska v meste Örebro ležiacom takmer 200 kilometrov západne od Štokholmu. Lietadlo po dopade na pole začalo horieť. Príčina nehody je predmetom vyšetrovania.

Miestna polícia spočiatku informovala len o "viacerých" obetiach na životoch a taktiež uviedla, že jednu osobu hospitalizovali s vážnymi zraneniami. V roku 2019 prišlo pri podobnej nehode lietadla s parašutistami neďaleko mesta Ume na severozápade Švédska o život deväť ľudí. Švédsky premiér Stefan Löfven na Twitteri napísal, že nehoda v ňom vyvolala "veľký smútok a zdesenie" a rodinám obetí vyjadril "hlbokú sústrasť".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok