Šlágrom pohárového štvrťfinále je súboj Senice so Žilinou

TASR, TA3
22.10.2012 14:48

Slovenský pohár vo futbale - Slovnaft Cup má v tomto týždni na programe prvé zápasy štvrťfinále. Hrá sa v ňom systémom doma-vonku, odvety sú na programe 6. novembra.

Už v utorok privíta v repríze pohárového finále z minulej sezóny Senica obhajcu trofeje zo Žiliny. "Je to jeden z najťažších súperov, akí v koši boli. Aktuálne druhé mužstvo tabuľky, vlaňajší víťaz. O postup sa ale pobijeme," povedal pre klubový web športový riaditeľ Senice Dušan Vrťo. Senica momentálne ťahá v lige i pohári sériu ôsmich duelov bez prehry, šesť stretnutí za sebou vyhrala. V tejto sezóne vo vzájomnom ligovom dueli pod Dubňom uspela Žilina 2:0.

Dukla Banská Bystrica po zisku cenného bodu Trenčíne hostí Spartak Trnava, ktorý po troch prehrách za sebou figuruje v corgoňligovej tabuľke naďalej na poslednom mieste. Oba tímy sa v pohárovom štvrťfinále stretli aj vlani a úspešnejšia bola Dukla.

V stredu Košice privítajú doma nováčika najvyššej súťaže z Myjavy a pokúsia sa o odplatu za septembrovú ligovú prehru 1:3. "Ligový zápas na Myjave sme prehrali, hoci sme s domácimi odohrali vyrovnanú partiu. Myjave teda máme čo vracať. Samozrejme, radi by sme v tomto pohárovom dvojzápase boli úspešní. Radi by sme si túto súťaž zahrali aj na jar," povedal pre mfkkosice.sk tréner Košíc Ján Kozák.

Tohtotýždňový štvrťfinálový program Slovnaft Cupu uzavrie duel bratislavského Slovana s Ružomberkom, ktorý v sobotu ukončil negatívnu ligovú sériu a po siedmich zápasoch sa proti Nitre opäť tešil z plného bodového zisku. "Belasí" svojho súpera v tomto ročníku už na svojom ihrisku zdolali - začiatkom septembra sa v lige zrodil výsledok 2:1.

Štvrťfinále Slovnaft Cupu 2012/2013 - prvé zápasy:
utorok 23. októbra:
16.30 h FK Senica - MŠK Žilina (Smolák - Hrčka, Poláček)
17.00 h FK Dukla Banská Bystrica - FC Spartak Trnava (Kružliak - Somoláni, Weiss)
streda 24. októbra:
16.00 h MFK Košice - Spartak Myjava (Valášek - Benko, Tomčík)
18.00 h ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok (Kráľovič - Sluk, Vorel)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok