Pojednávanie s Kováčikom pokračuje, vypovedať by mal aj Makó

TA3 TASR
8.7.2021 07:57

Na Špecializovanom trestnom súde pokračuje hlavné pojednávanie s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom. Obžalovaný je z viacerých trestných činov. Vypovedať by mal aj bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó.

Ľudovít Makó TA3

Samosudkyňa ŠTS Pamela Záleská by mala počas štvrtka vypočuť dvoch svedkov, a to kajúcnika a bývalého šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa a niekdajšiu prokurátorku z Úradu špeciálnej prokuratúry Blanku Godžovú. Všetci sú aktuálne prítomní na súde.

V stredu na súde vypovedal niekdajší člen skupiny takáčovcov Matej Zeman a podnikateľ Viliam Ružička, kamarát Dušana Kováčika. Bývalý špeciálny prokurátor sa rozhodol v stredu vypovedať. Pred samosudkyňou ŠTS Záleskou vyhlásil, že je nevinný, a odmietol návrh samosudkyne na uzavretie dohody o vine a treste.

Národná kriminálna agentúra zadržala bývalého špeciálneho prokurátora koncom októbra minulého roka. Svojej funkcie sa vzdal krátko po obvinení.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry v tejto veci podal v apríli tohto roka na súd obžalobu na Dušana Kováčika. Ten čelí obžalobe zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zo zločinu prijímania úplatku, zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti. Zákonná sudkyňa ŠTS Pamela Záleská vytýčila aj termín hlavného pojednávania na 7. až 9. a následne na 13. až 15. júla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok