Baška chce psychotesty pre kandidátov na silových ministrov

SITA
22.10.2012 11:05

Kandidáti na posty ministrov silových rezortov by mali podľa predsedu parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť Jaroslava Bašku (Smer-SD) prechádzať psychotestmi. Baška pripomenul, že v minulosti boli zneužité kompetencie napríklad v prípade nelegálneho odpočúvania vojenským obranným spravodajstvom v roku 2011.

Baška chce psychotesty pre kandidátov na silových ministrov
SITA

Vtedy bol ministrom obrany Ľubomír Galko (SaS). „Ministri silových rezortov by mali prejsť nejakými základnými psychotestmi, aby sa zistilo, či má na to, pretože dostáva do rúk veľkú moc a treba zistiť, či vie s ňou zaobchádzať. Je otázka, či to netreba dať do legislatívy,“ povedal Baška s tým, že bude o tom diskutovať s kolegami. „Budeme hovoriť, či by sme nemohli niečo také pripraviť odhliadnuc od osobných invektív,“ dodal.

Podľa Galka psychotesty pre silových ministrov sú nápadom hodným Bašku. „Skôr by sme sa mohli zamyslieť, aké kritériá nastaviť, aby sa na ministerstvo nedostal človek, ktorý tam bude ako štatista a nechá si rozkradnúť rezort pod nosom,“ povedal dnes pre agentúru SITA Galko. Podľa neho treba zabrániť, aby sa do silového rezortu nedostal človek, ktorý nakupuje člny bez motorov, či modernizuje vrtuľníky po životnosti za obrovské milióny. „Treba zabrániť, aby tam neboli ľudia, ktorí robia podobné srandy, ktoré daňových poplatníkov stoja obrovské peniaze, ktoré by sme mohli využiť v zdravotníctve, alebo v školstve,“ konštatoval.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok