V procese s Kováčikom vypovedajú svedkovia. Za čo mal získať 30-tisícovú odmenu?

7.7.2021 14:11

V procese s bývalým špeciálnym prokurátorom Dušanom Kováčikom začali vypovedať svedkovia. Ako prvý sa pred samosudkyňu Špecializovaného trestného súdu Pamelu Zálesku v Pezinku postavil Matej Zeman, člen skupiny takáčovcov.

Mal zabezpečiť nepodanie sťažnosti

Spresnil, že k takáčovcom patril od roku 2004. Skupina časom zistila, že polícia ich sleduje a odpočúva. Šéf skupiny Ľubomír Kudlička sa preto rozhodol sám prihlásiť na polícii. Svedok dostal inštrukcie, aby sa v prípade, že Kudličku súd neprepustí, obrátil na Viliama Ružičku, ktorý bol kamarátom Dušana Kováčika.

 Zeman priblížil, ako sa stretol s Kováčikom a Ružičkom v reštaurácii. Ružička, ktorý má v stredu tiež vypovedať pred ŠTS, bol podľa Zemanových slov sprostredkovateľom prepustenia Kudličku. Po viacerých stretnutiach sa Ružička, Zeman a Dušan Kováčik mali dohodnúť na tom, že Kudlička cez iné osoby vyplatí 100-tisíc eur. 

Kováčik mal zabezpečiť, že po prepustení Kudličku na kauciu sudcom ŠTS Jánom Hrubalom nepodá prokurátorka Úradu špeciálnej prokuratúry voči rozhodnutiu sťažnosť.

Za to mal Dušan Kováčik podľa Zemana získať minimálne 30-tisíc eur. Na otázku, ako vníma Kudlička Kováčika odpovedal, že bývalého špeciálneho prokurátora vníma ako veľmi dobrého priateľa, s ktorým majú dobré vzťahy a dohody. "Vždy, keď niečo Kudlička potreboval, tak Kováčik to vedel vybaviť," dodal Zeman. 

Počas Zemanových odpovedí na otázky prokurátora sa Kováčik viackrát zasmial, čo si všimla aj samosudkyňa a jeho reakciu zaznačila do zápisnice.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok