Čína hlási najviac infikovaných od začiatku roka. Prípadov nie je ani 60

TA3 TASR
7.7.2021 09:17

V pevninskej Číne pribudlo za utorok 57 nových prípadov nákazy koronavírusom, čo je najvyšší denný prírastok novoinfikovaných od konca januára tohto roku. Informoval o tom v stredu na svojej webstránke denník The Guardian s odvolaním sa na údaje čínskych úradov.

Čína hlási najviac infikovaných od začiatku roka. Prípadov nie je ani 60
TASR/AP

Ako uvádza Čínsky Národný zdravotný výbor, v prípade 15 novoinfikovaných išlo o lokálny prenos nákazy. Vyskytli sa v meste Žuej-li v provincii Jün-nan na juhozápade Číny ležiacom pri hraniciach s Mjanmarskom. Úrady v reakcii na šírenie nákazy zaviedli v tomto meste lockdown, uzavreli väčšinu podnikov a požiadali občanov, aby nevychádzali z domov.  

Utorkové prípady nákazy v meste Žuej-li zachytili úrady počas masového testovania občanov. Medzi pozitívne testovanými boli občania Číny i Mjanmarska, keďže toto pohraničné mesto je zároveň obchodnou križovatkou. Úrady preto oznámili, že posilnia hraničné kontroly. V Žuej-li naposledy zaznamenali ohnisko nákazy v marci tohto roku. V apríli tam následne začali s vakcinácious cieľom zaočkovať celú miestnu populáciu.

V snahe vysporiadať sa s novými ohniskami sa Čína spolieha na stratégiu, ktorá zahŕňa prísny lockdown a hromadné testovanie, a to aj napriek tomu, že tempo očkovania v krajine sa zvýšilo. Cieľom je zaočkovať 80 percent populácie, približuje The Guardian.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok