Strelec zabil v Milwaukee troch ľudí, našli ho mŕtveho

TASR, TA3
22.10.2012 07:39

Štyroch mŕtvych, vrátane páchateľa, a štyroch zranených si vyžiadala streľba, ku ktorej došlo v nedeľu vo wellness centre v americkom meste Milwaukee v štáte Wisconsin. Informoval o tom Daniel Tushaus, náčelník polície v Brookfielde, predmestí Milwaukee.

Ozbrojený 45-ročný muž dopoludnia miestneho času spustil streľbu v salóne ležiacom naproti nákupnému stredisku. Polícia predpokladá, že činu strelca, voči ktorému bol 8. októbra vydaný dočasný súdny zákaz za domáce násilie, predchádzala hádka s príbuznými.

Počas šesťhodinového pátrania po páchateľovi uzavreli nákupné centrum, spoločenský klub a nemocnicu v Brookfielde, kam previezli zranených. Nakoniec ho našli v priestoroch wellness centra, kde spáchal samovraždu. Polícia spočiatku predpokladala, že po svojom čine ušiel.

O niekoľko hodín po streľbe prišli do budovy centra pyrotechnici, pretože sa tam našlo podomácky výbušné zariadenie. Nie je známe, či predstavovalo hrozbu.

Polícia prehľadala dom strelca v obci Brown Deer, no nenašla tam žiadne výbušné zariadenia.
Strelca predvolali vo štvrtok na súd, ktorý ho vyzval, aby vydal všetky svoje zbrane úradu šerifa.

Ide o druhý incident svojho druhu vo Wisconsine v tomto roku. Wade Michael Page, 40-rčný vojnový veterán, 5. augusta zabil šesť ľudí a troch strelil pri streľbe v sikhskom chráme južne od Milwaukee.

K nedeľňajšej streľbe došlo neďaleko od miesta, kde 12. marca 2005 bolo zabitých sedem ľudí a štyria utrpeli zranenia. Strelec vtedy spustil paľbu na účastníkov bohoslužby konanej v hoteli.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok