Rusi hlásia najviac úmrtí za jeden deň od začiatku pandémie

TA3 ČTK
6.7.2021 11:52

Rusko prežíva ťažkú situáciu v súvislosti s ochorením Covid-19. Za posledných 24 hodín zaznamenali najviac úmrtí na koronavírus od začiatku pandémie.

Rusko znovu oznámilo najväčší denný prírastok úmrtí v súvislosti s covid-19. Za posledných 24 hodín evidujú v súvislosti s touto chorobou ďalších 737 úmrtí, čo je najviac od vypuknutia pandémie, uviedli v utorok ruské agentúry s odvolaním na federálny operatívny štáb. Je to po prvý raz, čo počet mŕtvych prekročil 700 za deň, napísal denník Kommersant. Operatívny štáb rovnako informoval o 23 378 nových prípadoch nákazy.

Denné prírastky úmrtí v súvislosti s covid-19 v Rusku v posledných dňoch rastú a počty ľudí, u ktorých testy každý deň preukážu infekciu, sa držia nad 20-tisíc. Úrady zhoršenie situácie pripisujú okrem iného šíreniu nákazlivejšej mutácie delta a nízkej preočkovanosti obyvateľstva.

Pre prudký nárast prípadov koronavírusu už viac ako 20 ruských regiónov, teda približne štvrtina, zaviedlo povinné očkovanie pre určité kategórie obyvateľov, doplnil Kommersant. Niektoré regióny v poslednom čase tiež sprísnili opatrenia proti šíreniu koronavírusu. Kremeľ však pre zachovanie chodu krehkej ekonomiky zatiaľ odmieta celoštátny lockdown.

Celkovo sa v krajine s približne 146 miliónmi obyvateľov preukázateľne infikovalo viac ako 5,6 milióna ľudí. Podľa operatívneho štábu zomrelo 139 316 osôb, ktoré sa koronavírusom nakazili. Ruský štatistický úrad, ktorý do štatistík počíta aj ľudí, u ktorých sa vírus potvrdil až posmrtne, ku koncu tohtoročného apríla evidoval okolo 270-tisíc úmrtí spojených s covid-19.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok