Grécko chce dosiahnuť kolektívnu imunitu, zatiaľ však bez úspechu

TA3 TASR
5.7.2021 20:41

Grécke úrady chcú dosiahnuť kolektívnu imunitu proti koronavírusu čo najskôr najmä v oblastiach, ktoré sú obľúbené u turistov. Počet zaočkovaných obyvateľov je však oveľa nižší, než by bolo potrebné na dosiahnutie tohto cieľa, uviedol v pondelok grécky spravodajský server Ekathimerini.com.

Grécko chce dosiahnuť kolektívnu imunitu, zatiaľ však bez úspechu
TASR/AP (ilu)

Podľa expertov by krajina dosiahla kolektívnu imunitu pri zaočkovaní 70 percent obyvateľstva. Podľa dostupných údajov však Grécko nie je ani na polceste k tomuto cieľu. Grécka vláda sa teraz usiluje čo najviac urýchliť vakcináciu v turistických destináciách a predovšetkým v oblastiach, kde je úroveň skepticizmu voči očkovaniu najvyššia, pripomína server. Predstavitelia gréckeho ministerstva zdravotníctva preto navštívili dovolenkový ostrov Kréta, kde sa očakáva prudký nárast počtu príchodov turistov po 15. júli.

Obe dávky vakcíny proti ochoreniu COVID-19 prijalo doposiaľ 30,2 percenta Grékov. Aspoň jednu dávku očkovacej látky dostalo 43,1  percenta z 10,7 milióna obyvateľov Grécka. Krajina prednedávnom pristúpila k uvoľňovaniu protipandemických opatrení vďaka klesajúcemu počtu nových prípadov nákazy, počas uplynulých dní však vzrástli obavy z rozšírenia vysoko nákazlivého koronavírusového variantu delta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok