Takéto príbehy som zbožňoval. Medvedev sa miesto prehry prebojoval do svojho prvého osemfinále

TA3 TASR
4.7.2021 12:05

Ruský tenista Daniil Medvedev má za sebou jedno z najcennejších víťazstiev v kariére. V sobotnom treťom kole na grandslamovom turnaji vo Wimbledone bol kúsok od prehry, no napokon sa cez Chorváta Marina Čiliča dostal do svojho prvého osemfinále v All England Clube.

Daniil Medvedev
TASR/AP

Druhý hráč svetového renkingu nezvládol úvodné dva sety a turnajová tridsaťdvojka mala na dosah veľké víťazstvo, keď viedla 7:6 (3), 6:3. No potom sa Medvedev prebral a dokázal vyrovnať po setoch dvakrát 6:3. Pred rozhodujúcim dejstvom si spomenul na duel spred dvoch rokov, keď prehral s Davidom Goffinom. "Viedol som 2:1, potom súper vyrovnal. V piatom sete som ho brejkol, no nakoniec som prehral. Tentoraz som si po štvrtom sete povedal, že už to nedopustím," povedal podľa portálu ATP ruský tenista.

Prvý comeback v živote

Piaty set odštartoval naozaj veľkolepo a zdalo sa, že obrat dokončí kanárom. V šiestej hre viedol 5:0 a 40:0: "Myslel som si, že je hotovo. No potom Marin znížil na 2:5 a ja som si pomyslel: Už zase! Marin je úžasný hráč a v prvých dvoch setoch ma v podstate zničil." Medvedev však záver drámy zvládol a napokon vyhral piaty set 6:2. "Bol to neuveriteľný zápas. Myslím si, že fanúšikovia si takéto súboje užívajú. Je to môj prvý comeback za stavu 0:2 a takéto príbehy som zbožňoval, keď som ich sledoval v televízii," povedal Medvedev.

V osemfinále sa stretne so štrnástym nasadeným Hubertom Hurkaczom. Medzi najlepšími šestnástimi nebude jediný Rus, prvýkrát v Open ére (od roku 1968) sa do tejto fázy Wimbledonu prebojovali hneď traja, okrem Medvedeva aj Karen Chačanov a Andrej Rubľov.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok