Randenie v čase covidu: Pusa a sex za negatívny test?

3.7.2021 14:00

Spoznali ste niekoho zďaleka a túžite si s ním naplánovať súkromné, romantické chvíľky? Ako zabezpečiť v čase covidu, že bude všetko bezpečné? Snažte sa v prvom rade pochopiť vzájomný životný štýl. Asi nikto nebude chcieť byť vypočúvaný, no určite si zistite dôležité fakty o vašom novom objave.

Randenie v čase covidu: Pusa a sex za negatívny test?
Pexels

Prístup ku covidu

Nie všetci dodržiavajú hygienické opatrenia. Predtým, ako zvážite osobné stretnutie, opýtajte sa na prístup k vírusu. Aj to vás môže upozorniť na nejakú filozofiu, či je v súlade s tou vašou. Poskytne vám aj informácie o perspektíve vzťahu. V ňom by predsa mala fungovať zhoda. 

Sociálny dištanc

Ak komunikujete s niekým, kto málokedy opúšťa svoj domov, má home office alebo sa obáva okrem návštevy potravín dlhšej prechádzky vonku, zrejme sa vaše cesty neskrížia. Tento človek je príliš vystrašený informáciami z médií o víruse, ktorý má napriek „reklame“ stále malú smrtnosť.

rande Pexels

Negatívny test

Ak je to vaša požiadavka a rozhodnete sa stretnúť zoči-voči, niektorí ľudia môžu vyžadovať potvrdenie o očkovaní alebo negatívny test na covid. Je na vás, aké zaujať stanovisko, či už pôjde o vašu požiadavku alebo žiadosť druhej strany. Vždy je však na mieste aj zdravý rozum a nevyhnutnosť týchto opatrení.

S kým trávi čas

V takzvaných „bežných“ časoch randenia by ste pravdepodobne neskúmali, s kým váš objav trávi čas. V neistých, turbulentných časoch však stojí za trochu námahy preskúmať okolie človeka. Môže mať predsa spolubývajúcich, kamaráta v karanténe alebo chorých príbuzných. 

Aj vy sa skontrolujte

Aj u vás by mala byť osobná povinnosť urobiť pred stretnutím nejakú zdravotnú prehliadku. Máte čuch, bolesti hrdla, horúčku? Ak máte akékoľvek príznaky, ktoré by mohli byť vírusom a nestíhate sa otestovať, rande odložte. Bohužiaľ, slobodní dnes majú aj iné povinnosti a zodpovednosť ako pred pandémiou, chrániť nielen seba, ale aj ostatných vo svojom okolí.


Aj keď to môže chvíľu trvať a stáť investície a plánovanie, nie je nemožné nájsť novú, napr. zahraničnú lásku aj v čase covidu.

rande Pexels

Život po prvom rande

Je dôležité vedieť si povedať, čoho ste ochotní sa vzdať, aby váš vzťah mohol rásť. Môže to znamenať neustále testovanie pri prechode okresov alebo aj hraníc, dočasná karanténa a podobne 

Všetci máme nejaké pocity z človeka. Položte si však otázku po prvom rande: Dôverujete tej osobe? Veríte tomu, čo vám hovorí a má na srdci váš najlepší záujem? Ak chcete ešte randiť na diaľku bez fyzického kontaktu, je to absolútne voľba, ktorá by sa mala rešpektovať.

Tip: Turistika je najlepší spôsob, ako mať čas na rozhovor na pokojnom mieste bez hustoty ľudí okolo vás. Načerpáte aj stratenú silu počas zimnej vlny pandémie.

Témy: COVID-19 rande
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok