Potrebujete sa otestovať pred odletom? Na bratislavskom letisku je to možné

TA3 TASR
2.7.2021 17:03

Mobilné odberové miesto na testovanie ochorenia Cqovid-19 je dostupné aj na bratislavskom letisku. Cestujúci tak budú mať možnosť otestovať sa antigénovým alebo PCR testom bezprostredne pred odletom alebo po prílete, s potvrdením v anglickom a slovenskom jazyku.

Letisko M. R. Štefánika Bratislava 1140px (TASR/Jaroslav Novák)
TASR/Jaroslav Novák

V snahe uľahčiť bezpečné cestovanie otvorilo bratislavské letisko podľa svojho hovorcu Matúša Hrabovského, v spolupráci so spoločnosťou Unilabs Slovensko, odberové miesto priamo pred budovou terminálu.

Spresnil, že odberové miesto bude otvorené každý deň v čase od 7.00 do 19.00 h, s vyhradenou technickou prestávkou od 12.00 do 13.30 h. Objednať sa bude možné priamo na mieste v závislosti od aktuálnej vyťaženosti.

Ponúkajú aj zrýchlené vyšetrenia

K dispozícii sú - PCR vyšetrenie Covid-19 s odberom vzorky formou výteru (so štandardným doručením výsledku do 24 hodín od vykonania odberu), ako aj PCR vyšetrenie Covid-19 s odberom vzorky formou kloktania (s doručením výsledku do 24 hodín od odberu).

K dispozícii sú aj zrýchlené PCR vyšetrenia Covid-19 s odberom vzorky formou výteru, respektíve kloktania (s doručením výsledku do 6 hodín od odberu). Možno absolvovať aj antigénové vyšetrenie na Covid-19 (s výsledkom do 30 minút od odberu).

"Možnosti testovania na letisku sme naklonení už dlhšie, keďže evidujeme časté otázky a záujem verejnosti o túto službu. Letisko M. R. Štefánika sa tak opäť priblížilo štandardu väčších európskych letísk," dodal člen predstavenstva a prevádzkový riaditeľ letiska Imrich Ancin.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok