Vyšetrovanie metanolovej aféry komplikuje únik informácií

TASR TA3
21.10.2012 15:00

Špeciálny vyšetrovací tím, ktorý sa v ČR venuje objasneniu metanolovej aféry, sa zúži, a to v neposlednom rade kvôli úniku informácií z vyšetrovania, ktorý prácu kriminalistov sťažuje.

Vyšetrovanie metanolovej aféry komplikuje únik informácií
CTK

Vyplýva to zo slov šéfa tímu Metyl, námestníka policajného prezidenta ČR pre kriminálnu políciu Václava Kučeru v dnešnom vydaní relácie Otázky Václava Moravce verejnoprávnej Českej televízie.

Kriminalisti a zlínsky štátny zástupca, ktorý má celú kauzu na starosti, sa súčasne dohodli, že všetky informácie sa budú zverejňovať len po dohode s vedením tímu Metyl.

Podľa rovnakého zdroja sa policajti venujú aj starším kauzám, pri ktorých išlo o obchod s nelegálnym liehom. "Konkrétne firmy, ani mená však hovoriť nebudem," zdôraznil dnes Václav Kučera.


Šéf vyšetrovateľov pri tejto príležitosti pripustil, že polícii sa stále nepodarilo zadržať medzičasom medzinárodne hľadaného konateľa spoločnosti Verdana Roberta Sedlaříka, ktorý je v kauze, ako formuloval, "pomerne významnou osobou".  Nemala by to však byť zásadná komplikácia, pretože jestvujú ďalšie dôkazy, dodal.


Metanolová aféra si doteraz v ČR vyžiadala 30 obetí a desiatky ďalších otrávených, z ktorých viacerí budú mať doživotné následky, predovšetkým poškodený zrak.


Medzi desiatkami trestne stíhaných osôb sú aj dvaja pôvodcovia série otráv a niektorí z distributérov vražednej zmesi liehovín a metanolu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok