Mávate vodnaté oči po veľkej potrebe? Lekári našli šokujúci dôvod

2.7.2021 09:00

Aj vám sa to určite stalo, že ste z toalety odchádzali akýsi uplakaní. Prečo plačeme, keď sme na veľkej? Je to zvláštne, že nám slzy stekajú po tvári zakaždým, keď vykonáme svoju potrebu. A tu je vysvetlenie.

Mávate vodnaté oči po veľkej potrebe? Lekári našli šokujúci dôvod
Pexels

Môže nás zavádzať fakt, že pri veľkej potrebe tlačíme do hlavy krv. Tým pádom prichádza k určitému napätiu a tlaku aj na oči. Alebo, že za "slzy bolesti" môžu naše hemoroidy. Nie je to ale tak. Existuje aj tzv. emočné vyprázdňovanie. 

Bolestivé črevá a úľava

Niektorí ľudia majú taký pocit úľavy po veľkej potrebe, že slzy treba brať ako častý a úplne normálny prejav. Mnohí majú črevné problémy, ťažké diagnózy, akoby im pri návšteve toalety zakaždým vytrhávali črevá. Zmiernenie tlaku a vyprázdnenie ich obsahu vie byť mimoriadne uspokojujúci pocit.  

bolest Pexels

Veľkú potrebu nezadržiavajte

Lekári varujú pred nešetrným vyprázdňovaním, keď veľkú aj malú potrebu zadržiavame alebo tlačíme viac, hoci je črevo už prázdne. Takýto prístup môže spôsobiť nebezpečné krvácanie. Ak mávate bolesti, tlak zvierača môže vyvolať u niekoho aj pár sĺz.

Dôležité je netráviť na toalete nadmerné množstvo času, toaleta nie je miesto na sledovanie videí v mobile, telefonovanie alebo čítanie si. Pokiaľ máte veľmi tvrdú stolicu, vypite hneď ráno väčšie množstvo vody a zvýšte príjem vlákniny. 

WC Pexels
Témy: Záchod
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok