Nagy a Podmaníková dostali pozvánku na olympiádu. Splnil sa mi sen, tvrdí plavkyňa

TA3 TASR
2.7.2021 08:20

Slovenské bazénové plávanie napokon bude mať svoje zastúpenie na olympijských hrách 2020. Ani jeden z reprezentantov síce nesplnil kvalifikačný A-limit, no Richard Nagy s Andreou Podmaníkovou budú v Tokiu štartovať vďaka pozvánke od Medzinárodnej plaveckej federácie.

Obaja slovenskí športovci sa predstavia v dvoch disciplínach. Podmaníková pri olympijskom debute bude štartovať na 100 a 200 m prsia. 

Nagy, ktorý sa zúčastnil aj na OH 2016 v Riu de Janeiro, absolvuje 400 m polohové preteky a 200 m motýlik. V Brazílii na polohovke vytvoril  časom 4:13,87 nový národný rekord a obsadil konečné deviate miesto. Od postupu medzi elitnú osmičku ho vtedy delilo 33 stotín.

Splnil sa jej sen

Podmaníkovej, ktorá trénuje v USA, sa splnil sen. "Vo štvrtok podvečer som sa dozvedela jednu z najkrajších správ. Správu, ktorú stále spracovávam. Aj keď s odretými ušami a B-limitom som sa aj s Richardom Nagyom kvalifikovala na tohtoročné OH. Som hrdá a odhodlaná reprezentovať Slovensko v Tokiu. 

Chcela by som sa poďakovať všetkým ľuďom, ktorí sa podieľali na mojej ceste a tak aj prispeli k dosiahnutiu môjho sna. NC State Swimming and Diving, Pirana Sport Club Topoľčany, Jánovi Čerňanovi, Vladimírovi Železníkovi, Petrovi Kupcovi, Petrovi Bielikovi, Petrovi Kuračkovi, Steveovi Collinsovi, SMU Women's Swimming a Diving, Slovenskej plaveckej federácii i ďalším.

Taktiež ďakujem všetkým, ktorí mi fandili a verili aj v nepriaznivých momentoch," uviedla Podmaníková pre oficiálnu webovú stránku Slovenskej plaveckej federácie.

Posunutie ďalších športovcov do Tokia

Radosť zo zisku dvoch olympijských miesteniek neskrýval ani prezident SPF Ivan Šulek. "S veľkým potešením som prijal správu od FINA v nočných hodinách, že účasť na OH v Tokiu má potvrdenú aj jeden muž a jedna žena zo Slovenska. Andrea Podmaniková a Richard Nagy sa najviac priblížili k A-limitu. Veľmi by som si želal, ak by FINA posunula do Tokia ešte aspoň dvoch plavcov so splneným limitom, nie je to však v našich rukách."  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok