Banská Bystrica pomôže južnej Morave. Krajskí poslanci schválili z rozpočtu 100-tisíc eur

TA3 TASR
1.7.2021 18:26

Poslanci Banskobystrického samosprávneho kraja vo štvrtok na svojom zasadnutí v Banskej Bystrici vyčlenili z rozpočtu kraja 100-tisíc eur na pomoc ľuďom a obciam postihnutým v minulých dňoch ničivým tornádom na južnej Morave v Českej republike.

Banská Bystrica pomôže južnej Morave. Krajskí poslanci schválili z rozpočtu 100-tisíc eur
TASR/Ivan Kríž

Predseda BBSK Ján Lunter ešte 25. júna vyzval obyvateľov kraja k podpore. "Kontaktovali nás naši priatelia z Juhomoravského kraja, že urgentne potrebujú materiálnu pomoc v podobe dreva na sanáciu zničených domov miestnych obyvateľov, ktorých postihlo tornádo.

 Kontaktovali sme Lesy SR, ktoré nás odkázali na ministerstvo, takže drevo zháňame aj po iných linkách, pretože tu ide hlavne o čas. Preto, ak máte k dispozícii stavebné drevo, ktoré by ste mohli prednostne predať na pomoc, prosím, kontaktujte nás," uviedol Lunter na sociálnej sieti.

Ako dodal, "všetci kolegovia, predsedovia koaličných klubov - Božena Kováčová, Mikuláš Pál, Peter Juhász - v našom zastupiteľstve okamžite súhlasili a na túto pomoc necháme vyčleniť 100.000 eur", čo krajskí poslanci vo štvrtok aj odsúhlasili

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok