Na súde neuspela. Britney Spears zostáva v opatrovníctve svojho otca

TA3 ČTK
1.7.2021 14:45

Súd zamietol žiadosť americkej speváčky Britney Spears. Tá ešte pred týždňom požadovala, aby jej otec Jamie Spears už nebol správcom jej osobných a finančných záležitostí. Opatrovníctvo speváčky trvá už od roku 2008.

Na súde neuspela. Britney Spears zostáva v opatrovníctve svojho otca
TASR/AP

Psychické problémy v minulosti neumožňujú speváčke ani spravovať vlastný majetok. Opatrovníctvo jej otca označila za "nepatričné", viní ho tiež z toho, že ju nútil vystupovať proti jej vôli a nedovolil jej vydať sa za svojho priateľa a mať s ním dieťa.

Otca sa vraj bojí

Právnik Spearsovej Samuel Ingham v novembri minulého roka požiadal súd, aby Jamiemu Spearsovi odobral spravovanie miliónových majetkov svojej dcéry. Ako dôvod uviedol, že Britney sa svojho otca bojí. Spearsová súdu navrhla, aby jediným správcom jej obchodných záležitostí bola aj naďalej súkromná firma pre správu majetku Bessemer Trust, ktorá to doteraz robila spolu s jej otcom.

Sudkyňa Brenda Pennyová však túto žiadosť zamietla, vyplýva to z dokumentov z 30. júna, ktoré má k dispozícii britský denník The Guardian. "Žiadosť opatrovanej osoby o okamžité odvolanie Jamesa Spearsa a menovanie spoločnosti Bessemer Trust Company ako jediného správcu majetku je zamietnutá," uviedla sudkyňa.

Otec Jamie Spears podľa súdnych dokumentov odmietol, že by sa podieľal na obmedzovaní osobného života svojej dcéry. Naďalej síce spravuje jej obchodné záležitosti, ale tých súkromných sa kvôli zdravotným ťažkostiam vzdal v roku 2019. V tejto funkcii ho dočasne nahradila ošetrovateľka Jodi Montgomeryová.

V minulosti boli všetky záznamy z pojednávaní neverejné, dôvodom bol dôverný charakter informácií o zdravotnom stave speváčky. V súčasnosti však samotná Spearsová prostredníctvom obhajoby požiadala o verejné pojednávanie. Jej doterajšie mlčanie bolo podľa nej mylne spájané so súhlasom s opatrovníctvom.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok