NAKA zasahovala v Banskej Bystrici a Brezne. Zaistila 27 kilogramov marihuany

TA3 TASR
30.6.2021 20:05

Národná kriminálna agentúra zasahovala v Banskej Bystrici a Brezne. V rámci protidrogovej akcie s krycím názvom Frodo zaistila 27 kilogramov marihuany a laboratórium. Informovala o tom polícia v stredu na sociálnej sieti.

NAKA zasahovala v Banskej Bystrici a Brezne. Zaistila 27 kilogramov marihuany
Facebook/Polícia Slovenskej republiky

 Zaistili aj špecializované zariadenie

„Policajti zadržali dve osoby, ktoré vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Pri prehliadkach osôb a priestorov sme zaistili viac ako 27 kilogramov marihuany.

 Približne 13 kilogramov z nej bolo nedosušenej v hodnote 67.000 eur, takmer jeden kilogram vysušenej v hodnote 4000 eur a vyše desať kilogramov nevysušenej, kde chemická analýza bude možná až po vysušení. Zaistili sme tiež špecializované zariadenia na pestovanie rastlín,“ uviedli policajti.
 

Hrozí im 15 až 20 rokov

Obvinili Michala O. (40) a Michala K. (37) z Brezna, ktorí mali pestovať a spracovávať marihuanu v priestoroch rodinného domu, a to približne vo štvrťročných cykloch „indoorovým“ spôsobom za pomoci špecializovaných prístrojov.

 „Vyšetrovateľ podal podnet na vzatie obvinených do väzby, čomu sudca vyhovel. Dôvodom je obava z pokračovania v trestnej činnosti. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov,“ konštatovala polícia.

Na akcii Frodo sa podieľalo päť vyšetrovateľov a osem operatívnych pracovníkov NAKA. Zásah vykonal banskobystrický krajský pohotovostný policajný útvar, stopy zaisťovali kriminalistickí technici Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici. Zaisťovacie úkony prebehli aj za spolupráce pohotovostnej mobilnej jednotky a dvoch psovodov.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok