Pandémia ovplyvnila vzťahy aj pozitívne, až 46 percent ľudí hľadá po karanténe vážnu známosť

TA3/zm
2.7.2021 08:00

Čas v izolácii za uplynulé obdobie ovplyvnil všetko, partnerstvo nevynímajúc. A kým množstvo ľudí má pocit, že sa ich vzťah v lockdowne pokazil, korona kríza priniesla v tejto oblasti aj niečo pozitívne. Osoby, ktoré boli doteraz nezadané, hľadajú oveľa vážnejšie známosti než to bolo pred obdobím karantény.

Pandémia ovplyvnila vzťahy aj pozitívne, až 46 percent ľudí hľadá po karanténe vážnu známosť
Pixabay/Gerd Altmann

Ak ste obdobie lockdownu prežili so statusom nezadané, prakticky jediná možnosť, ako sa zoznámiť, bola virtuálne randenie a online zoznamka. V Británii si povedali, že z toho bude dobrý obsah na prieskum o tom, ako sa zmenili od vypuknutia pandémie vzťahy medzi mužmi a ženami.

Zoznamovacia aplikácia Bumble pôsobí v piatich krajinách -  v Anglicku, Írsku, Kanade, Austrálii a USA. Všetkých svojich členov sa opýtali niekoľko zaujímavých vzťahových otázok a vyšli z toho ešte zaujímavejšie zistenia.

Neriskujeme

Kým fungoval svet normálne, mohli ste ísť toľkokrát na rande, koľko sa vám len zachcelo. Tým pádom ste dali šancu aj potenciálnym partnerom, s ktorými to nezaiskrilo ihneď. No korona zmenila nezadaným jedincom situáciu, takže pred prvým stretnutím ste si museli písať o niečo dlhšie. Dostali ste tak priestor spoznať jeden druhého viac a sústrediť sa na to, či medzi vami bude nejaká názorová zhoda. Až 46% členov menovanej zoznamky uviedlo, že si už chcú len vážny vzťah a nie chabé pokusy oň.

Muži i ženy hľadajúci lásku sa zhodujú, že novou zásadou je vedieť, čo od partnerstva očakávate a ísť si za tým, nebáť sa to povedať aj druhej strane a nájsť názorovú zhodu. Vraj keď si toto dvojica povie už v úvode stretávania, až 38 percent ľudí sa cíti potom oveľa lepšie, pretože nemajú prehnané očakávania.

Slowdating

Podľa štatistického oddelenia spoločnosti Bumble, až 2 z 5 osôb odďaľujú v súčasnosti prvú schôdzku cielene, hoci sa opatrenia uvoľnili. Zámerom je spoznať druhú osobu hlbšie a neoberať o čas ani jednu stranu.

Takýto prístup k zoznamovaniu sa dostal dokonca oficiálne pomenovanie slowdating a pomalé randenie je trendom už všetkých vekových kategórii, uvádza prieskum zoznamovacej aplikácie.

Láska podľa astrológie

Zaujímavé zistenie je, že single jedinci si v období krízy dávali do svojich profilov na zoznamke až o 53 percent častejšie svoje znamenie zverokruhu. Je to jeden zo signálov, že chcete s budúcim partnerom všemožne nájsť zhodu a tento faktor by k tomu mohol prispieť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok