Guinnessova kniha uznala nového najstaršieho muža na svete. Pochádza z Portorika

TA3 TASR
30.6.2021 16:10

Za aktuálne najstaršieho muža na svete oficiálne uznala v stredu Guinnessova kniha rekordov 112-ročného Portoričana Emilia Floresa Márqueza.

Guinnessova kniha uznala nového najstaršieho muža na svete. Pochádza z Portorika
TASR/AP

Žije vo mne Kristus 

Márquez, ktorý sa narodil v roku 1908 v meste Carolina, ležiacom východne od hlavného mesta San Juan, dostal osvedčenie vo svojom dome, len niekoľko kilometrov od svojho rodiska. Titul najstarší muž dostal vo veku 112 rokov a 326 dní.

Na otázku, v čom spočíva tajomstvo jeho dlhovekosti, Márquez odpovedal, že v súcite. "Otec ma vychovával s láskou a naučil ma milovať všetkých. Vždy mne a mojim bratom a sestrám hovoril, aby sme robili dobro a delili sa o všetko s ostatnými. Okrem toho vo mne žije Kristus," uviedol.

O manželku prišiel pred jedenástimi rokmi

Márquez, ktorý sa narodil ako druhé najstaršie z 11 detí, pracoval na rodinnej farme na cukrovú trstinu a absolvoval iba tri roky základného vzdelania. V roku 2010 zomrela jeho 75-ročná manželka Andrea Pérezová De Floresová, s ktorou mal štyri deti.

Najstarším žijúcim mužom na svete bol predtým Rumun Dumitru Comanescu, ktorý zomrel vlani 27. júna vo veku 111 rokov a 219 dní. Aktuálne najstarším človekom na svete je 118-ročná Japonka Kane Tanakaová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok