Slovan chce motivovať fanúšikov: Zaočkovaní budú mať vstup na zápasy zdarma

TA3 TASR
30.6.2021 14:40

Slovenský futbalový majster ŠK Slovan Bratislava je pripravený pustiť na štadión na Tehelnom poli na každý zo svojich najbližších piatich zápasov vrátane európskych líg 10-tisíc divákov, ktorí nebudú musieť platiť vstupné. Podmienkou bude preukázanie sa potvrdením o zaočkovaní proti ochoreniu Covid-19.

Slovan chce takto prispieť do kampane na urýchlenie očkovania. Najúspešnejší slovenský klub v oficiálnom vyhlásení zároveň zdôrazňuje, že svojou iniciatívou sa pripája k snahám primátora, predsedu kraja a starostov, ktorí chcú, aby hlavné mesto získalo vďaka očkovaniu kolektívnu imunitu.

"Očkovanie vnímame ako najrýchlejšiu a najúčinnejšiu zbraň proti tejto zákernej chorobe. Náš realizačný tím vrátane mňa je zaočkovaný a niektorí hráči budú ešte v najbližších dňoch," povedal v stredu hlavný tréner "belasých" Vladimír Weiss st.

Bratislava má ako jediné mesto na Slovensku šancu dosiahnuť kolektívnu imunitu proti ochoreniu Covid-19. V pondelok to vyhlásil primátor hlavného mesta Matúš Vallo s tým, že na dosiahnutie tohto cieľa je potrebné, aby bolo zaočkovaných aspoň 75 percent obyvateľov Bratislavy. Vyzval ľudí, aby vzhľadom na blížiacu sa tretiu vlnu pandémie a infekčnejší delta variant nového koronavírusu vakcináciu neodkladali.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok