Ak koalícia podrží Matoviča, bude spoluzodpovedná za zlo. Pellegrini apeluje na SaS

TA3 TASR
30.6.2021 12:26

Nezaradení poslanci Národnej rady SR okolo Petra Pellegriniho sú pripravení odvolávať ministra financií Igora Matoviča (OĽANO). Trvajú na tom, že vo funkcii nemá čo robiť, pretože škodí Slovensku.

Pellegrini deklaroval pripravenosť na diskusiu o odvolávaní Matoviča. Označil ho za pôvodcu najväčšieho zla, ktoré sa na Slovensku deje. Voliči budú podľa neho sledovať hlasovanie najmä pri strane SaS, keďže Matoviča najviac kritizuje, robí opozíciu v koalícii a zbiera na tom percentá. "Budú mať jedinečnú šancu dokázať, že to myslia vážne. Ak ho podržia, iba tárajú do vetra," podotkol.

Líder mimoparlamentného Hlasu-SD zároveň kritizoval postoj koalície pri utorňajšom presúvaní začiatku mimoriadnej schôdze na odvolanie Matoviča. Tvrdí, že žiadne technické problémy tam neboli. Myslí si, že šlo len o hru koalície, o "brnkačku po nose opozícii", aby vláda vyskúšala, čo opoziční poslanci znesú. Aj preto po viac ako hodinovom odkladaní začiatku rokovania podľa neho opozícia opustila plénum.

Mimoriadna schôdza na odvolanie Matoviča sa mala konať už v utorok podvečer. Jej začiatok sa však najskôr viac ako hodinu presúval, následne zo sály odišli všetci predkladatelia návrhu na Matovičovo odvolanie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok