Smrteľné nehody: Pri Rožňave zasahovali leteckí záchranári, v Kráľovskom Chlmci zahynul motorkár

TA3 TASR
29.6.2021 12:42

Na slovenských cestách došlo k viacerým nehodám, pri ktorých vyhasli ľudské životy. Pri utorkovej nehode pri Rožňave jedna osoba zahynula, druhú previezli do nemocnice. Nehoda v Kráľovskom Chlmci sa stala ešte v pondelok podvečer.

Smrteľné nehody: Pri Rožňave zasahovali leteckí záchranári, v Kráľovskom Chlmci zahynul motorkár
TASR/HaZZ v Trnave

Pri dopravnej nehode medzi Rožňavou a obcou Plešivec utrpela jedna osoba zranenia nezlučiteľné so životom, ďalšiu museli do nemocnice transportovať leteckí záchranári, informovala hovorkyňa Air – Transport Europe Zuzana Hopjaková.

Na mieste nehody sa mali zraziť dve osobné motorové vozidlá, jedna osoba zrážku neprežila. Privolaní leteckí záchranári z Košíc si po pristátí priamo na ceste prevzali do svojej starostlivosti 64-ročnú spolujazdkyňu.

S úrazom hlavy a hrudníka bola v stabilizovanom stave pri vedomí vrtuľníkom transportovaná do Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach,“ dodala Hopjaková.

Pri nehode zomrel muž

Ako priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová, pri nehode prišiel o život 69-ročný muž, ktorý pri vchádzaní na hlavnú cestu pravdepodobne nedal prednosť v jazde, v dôsledku čoho došlo k zrážke. „Vodič druhého vozidla, ktorý bol prevezený do rožňavskej nemocnice, podľa predbežnej lekárskej správy utrpel ľahké zranenia,“ doplnila Mésarová.

Polícia miesto nehody dôkladne zdokumentovala, škody na vozidlách predbežne vyčíslili na 7-tisíc eur. Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Rožňave vo veci začal trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia a ublíženia na zdraví, presná príčina nehody je naďalej predmetom vyšetrovania.

Pri ďalšej nehode, ku ktorej došlo ešte v pondelok podvečer v meste Kráľovský Chlmec (okr. Trebišov), zahynul 29-ročný vodič motocykla, informovala  polícia.

K tragickej udalosti došlo okolo 18.25 h. „Podľa doterajších zistení vodič z okresu Trebišov viedol malý motocykel zn. Znen po ulici L. Kossutha v smere od Štefánikovej ku Kapušianskej ulici, kde na rovnom úseku cesty z doposiaľ nezistených príčin narazil do kovovej rampy. Pri dopravnej nehode vodič utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol,“ uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Pri pitve sa bude zisťovať, či vodič pred jazdou požil alkoholické nápoje alebo iné návykové látky. Polícia miesto udalosti zadokumentovala a v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

Presná príčina dopravnej nehody a jej bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania aj za účasti znalca z odboru cestnej dopravy, ktorý bol prítomný na mieste udalosti,“ dodala hovorkyňa.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok