PR správa

Slnečné okuliare pre vašu záhradu, balkón alebo terasu

PR
29.6.2021 12:37

Ochrana pred škodlivými UV lúčmi Slnka je v dnešnej dobe veľmi dôležitá. Podľa WHO sa rast výskytu rakoviny kože v posledných desaťročiach z veľkej časti pripisuje práve vystaveniu tela UV žiareniu počas čoraz populárnejších vonkajších aktivít. Dlhodobá expozícia UV žiareniu škodí pokožke, imunitnému systému aj očiam. Netýka sa to ale iba nášho tela, ale aj doplnkov, ktoré potrebujeme k svojmu pohodliu a komfortu v prírode a pod holým nebom.

Slnečné okuliare pre vašu záhradu, balkón alebo terasu
Irina Borsuchenko / Shutterstock.com

Tu by sme ale krém s účinným ochranným faktorom či kvalitné slnečné okuliare hľadali márne. To ale neznamená, že záhradný nábytok, krásne zelený trávnik, niektoré druhy kvetov, bazén, lavička  alebo iné dôležité doplnky záhrady, balkóna alebo terasy musia vysoké horúčavy pretrpieť bez ochrany.

Tu predsa môžu slnečným lúčom vytvoriť dokonalú bariéru špeciálne slnečné plachty.

Moderná a funkčná čistička slnečných lúčov

Pár týždňov dozadu sme sa nevedeli dočkať prvých slnečných dní, ktoré príjemne prehrejú zem, príbytok aj naše telo a vystriedajú chladné daždivé májové počasie. Behom niekoľkých dní sa ale všetko zmenilo a teraz, naopak, hľadáme kúsok príjemného tieňa, v ktorom by sme na čerstvom vzduchu vydržali aspoň pár minút.

Vysoké teploty a silné UV žiarenie nám to jednoducho znemožňujú. To však neznamená, že by sme seba, svoje verandy alebo terasy nemohli pred takýmito prejavmi počasia ochrániť. Stačí vám k tomu správna Nesling tieniaca technika.

Okrem odolnosti proti vode, vlhkosti, vysokým teplotám a zaťaženiu, dokáže UV filter tejto modernej a na inštaláciu aj údržbu nenáročnej tieniacej plachty blokovať až 95 % škodlivých lúčov, vďaka čomu ste chránení nielen pred spomínanou rakovinou kože pri odpočinku na záhrade, ale aj nepríjemným oslnením a prehrievaním okolia.

zahradka terasa Francesco Faconti / Shutterstock.com

Jednoduchá alternatíva k altánku alebo drahej pergole

Slnečnú plachtu oceníte aj v prípade, ak nemáte miesto alebo peniaze na kúpu drahej pergoly. Altánok, markíza a pergola sú rovnako dokonalé techniky a spôsoby, ako si vytvoriť na záhrade príjemný chládok, ich cena je však vyššia.

Rovnako sú náročné aj na inštaláciu a údržbu, pričom tieniacu techniku Nesling stačí raz za čas očistiť pod prúdom tečúcej vody z hadice, prípadne počkať, kým to za vás urobí dážď, s ktorým plachta nemá najmenšie problémy.

Ako vidíte, vytvoriť si príjemné a atraktívne miesto na terase alebo záhrade nebolo nikdy jednoduchšie. Užívať si dovolenkovú atmosféru vám navyše umožní aj rovnako kvalitný a odolný záhradný nábytok bez toho, aby ste opustili svoj pozemok.

Na čo nezabudnúť pri jej výbere?

Úroveň pohodlia v tieni tejto modernej plachty závisí od konkrétnych faktorov výberu, ktorým by ste mali venovať pozornosť. K tým najdôležitejším patria:

Veľkosť a tvar – voľte v závislosti od priestoru, nad ktorým bude plachta umiestnená.

Inštalácia – plachta môže byť pevne pripevnená k stavbe domu alebo bytu, prípadne ako samostatne stojací objekt.

Dizajn  a priepustnosť svetla – pre navodenie správnej atmosféry je dôležité aj prevedenie a vzhľad doplnkov, preto myslite aj na farbu plachty, ktorá by mala byť svetlejšia. Rovnako si všímajte aj priepustnosť svetla a vody.

Ak ste si vybrali, zladiť túto tieniacu techniku s ostatnými záhradnými doplnkami nebude vôbec časovo ani finančne náročné, pretože môžete pri ich kúpe využiť mnohé zľavové kódy.

Tak smelo do ich výberu, aby ste mali krásnu a závideniahodnú záhradu, na ktorej môžete odpočívať bez ohľadu na počasie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok