NHL: Tampa úspešne vstúpila do finále play off. Prvým gólom prispel Černák

TA3 TASR
29.6.2021 07:17

Slovenský hokejista Erik Černák otvoril skóre úvodného zápasu finále play off NHL. Svojím prvým gólom vo vyraďovačke v kariére prispel k domácemu triumfu Tampy Bay nad Montrealom 5:1.

NHL: Tampa úspešne vstúpila do finále play off. Prvým gólom prispel Černák
TASR/AP

Skvelý výkon 

Černákov krajan Tomáš Tatar v tíme Canadiens opäť chýbal na súpiske. Obhajca Stanleyho pohára vedie v sérii 1:0.

Dvadsaťštyriročný slovenský obranca sa presadil v 7. minúte duelu, keď si nakorčuľoval medzi kruhy a šikovne usmernil prihrávku Ondřeja Paláta. Do streleckej listiny sa v bojoch o Stanley Cup zapísal premiérovo vo svojom 46. zápase. V pondelkovom zápase odohral 19:03 minúty, mal dva plusové body a dve trestné minúty.

Vasilevskij chytil 18 striel

Dvoma zásahmi prispel k triumfu Nikita Kučerov, ktorý tiež prihral v závere zápasu na gól Stevenovi Stamkosovi. Tri asistencie dosiahol Brayden Point. Jediným úspešným strelcom v drese Montrealu bol Ben Chiarot, keď skorigoval v 38. minúte na 1:2. Víťazstvo Tampy vychytal Andrej Vasilevskij, ktorý chytil 18 striel.

Podľa webu NHL má úspešný tím v prvom zápase vo finále veľkú výhodu a od formátu na štyri víťazstvá (v roku 1939) získal Stanleyho pohár v 75-percentách prípadov (61 z 20).

finále play off NHL - prvý zápas /na štyri víťazstvá/

TAMPA BAY LIGHTNING - MONTREAL CANADIENS 5:1 (1:0, 1:1, 3:0)

Góly: 7. ČERNÁK (Palát, Point), 26. Gourde (Colton, Goodrow), 42. Kučerov (Sergačov), 52. Kučerov (Point), 59. Stamkos (Kučerov, Point) - 38. Chiarot (Kotkaniemi, Weber)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok