Prešov podľahol Senici

SITA
20.10.2012 23:14

FK Senica - 1. FC Tatran Prešov 2:0 (0:0).

Góly:

57. Pavlík, 89. Diarrassouba, ŽK: 45. Krajčík - 43. Adámik, rozhodovali: Trutz - T. Somoláni, Tomčík, 1415 divákov

Zostavy:

Senica: Švenger - Krajčík, Pavlík, Brabec, Wijlaars - Križko - Jaroslav Diviš (75. Martin Ďurica), T. Kóňa - Piroska (88. Štepanovský), M. Frýdek ml. - Váradi (67. Diarrassouba)

Prešov: Jakub Diviš - Bartek, Adámik, P. Petráš, Kolbas - Peter Lipták, Zošák (37. Adam) - Papaj (80. Guba), Macko, Dolný (64. Iakovlev) - Ševčuk

Prešovčania došli na Záhorie s defenzívnou taktikou. Do útoku sa príliš nehrnuli a iba sporadicky chodili do brejkových situácií. Seničanom reprezentačná pauza neprospela, ťažko sa dostávali do tempa a absentoval u nich najmä pohyb bez lopty. Aj preto videli diváci v prvom polčase sotva priemerný futbal. Do prestávky sa k ohrozeniu domácej bránky dostali Macko s Dolným, ale raz lopta letela nad a druhýkrát pozorný Švenger loptu vyrazil na roh. Seničania sa iba raz trafili do priestoru bránky a to v 39. minúte, keď Piroskovu strelu gólman Diviš bez problémov kryl.

V druhom polčase videli diváci oveľa lepší futbal. Njaprv v 48. min stredajúci Prešovčan Adam strieľal po zemi spoza pokutového územia, no našiel iba pripraveného Švengera. Na druhej strane nebezpečne pálil Krajčík. Do vedenia išli Seničania v 57. min, Kóňa s Piroskom rýchlo rozohrali štandardnú situáciu, Piroska pekne našiel na zadnej žrdi úplne voľného Pavlíka, pred ktorým zostala už iba prázdna bránka. Gól stretnutiu pomohol, pretože už aj Prešovčania museli začať útočniť. V 60. min stálo pri hosťoch dvakrát šťastie - najprv Križko pálil zo šestnástky do brvna, lopta sa odrazila k Váradimu, ktorého dorážku vytlačil Jakub Diviš opäť na brvno. Hostia mohli vyrovnať v 74. minúte. Mackov priamy kop Švenger iba vyrazil a Petrášovu nebezpečnú dorážku tečovala senická obrana na rohový kop. Dobre naskočil do stretnutia Martin Ďurica, ktorý sa na ihrisku predstavil po dlhšej dobe. Bol to práve on, ktorý v 76. min sklepol loptu M. Frýdkovi ml., lopta po jeho strele letela tesne vedľa. V 87. min zobral v šestnástke Piroska loptu Mackovi, posunul ju Ďuricovi, ktorý z päťky trafil len obrancu Prešova stojaceho na bránkovej čiare. Senické víťazstvo potvrdil v samom závere striedajuci útočník Diarrassouba. Po centri Vijlaarsa Ďurica krásne prihral hráčovi z Pobrežia Slonoviny a k ľavej žŕdke prekonal brankára Diviša po druhý raz. V samom závere ešte nastrelil Macko brvno Švengerovej bránky. Víťazstvo Záhorákov je plne zaslúžené.

Hlasy:

Zdeněk Psotka (tréner Senice): "Z tohto zápasu som mal veľké obavy. Prešov je totiž tím, ktorý je veľmi dobre organizovaný smerom dozadu. Celý týždeň sme pripravovali hráčov, aby boli trpezliví a presní v kombinácii. To sa nám prvý polčas až tak nedarilo. Druhý polčas sme boli už presnejší. Zápasu pomohol strelený gól, po ktorom sme sa upokojili a vytvárali si ďalšie príležitosti."

Angel Červenkov (tréner Prešova): "Po prvom polčase som bol s výkonom svojho mužstva ako-tak spokojný. Pred našou bránkou sme nemuseli riešiť vážnejšiu situáciu. V druhom dejstve sme poľavili v koncentrácii, urobili sme chyby, za čo nás súper potrestal gólom. Mohli sme dať dva-tri góly, šance sme na to mali, ale brankár súpera podržal."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok