Valášek a Kollár podporia opozíciu: Matoviča treba odvolať skôr, ako napácha škody na rozpočte

TA3 TASR
28.6.2021 17:55

Nezaradený poslanec Národnej rady SR Miroslav Kollár zo strany Spolu podporí návrh parlamentnej opozície na odvolanie ministra financií Igora Matoviča (OĽANO).

Miroslav Kollár 1140 px
TASR/Andrej Galica

Podľa Kollára treba Matoviča odvolať z funkcie ministra skôr, ako napácha škody na rozpočte či nastavení daní a odvodov. 

"Videli sme, aký chaos dokázal Igor Matovič vyrobiť, keď neúspešne viedol boj proti pandémii. Je našou povinnosťou urobiť všetko, čo sa dá, aby podobné škody nemohol Igor Matovič napáchať aj v našich verejných financiách," povedal Kollár. 

Upozornil na to, že pôsobenie Matoviča vo vláde pomáha vrátiť mocenské pomery do obdobia pred parlamentnými voľbami. Informoval o tom hovorca strany Spolu Matej Bučko.

Za vyjadrenie nedôvery Matovičovi bude hlasovať aj ďalší bývalý člen strany Za ľudí Tomáš Valášek. "Pred mesiacmi som ho vyzval na vyvodenie zodpovednosti za zlé manažovanie pandémie odchodom a platí to aj dnes. Presun z prvej priečky hierarchie vlády (premiéra) na druhú (ministra financií) nepovažujem za vyvodenie zodpovednosti," argumentuje Valášek.

Tvrdí, že Matovič svojimi neustálymi útokmi na kolegov vo vláde potvrdzuje nepochopenie úlohy lídra koalície a politickej autority. Valášek zároveň vyjadruje počudovanie nad tým, že koaliční partneri doteraz nepochopili, aké riziko pre ďalšie fungovanie koalície znamená Matovičovo zotrvávanie vo vláde.

Matoviča chce odvolať opozícia

Návrh na odvolanie expremiéra podali opoziční nezaradení poslanci Národnej rady SR z mimoparlamentnej strany Hlas-SD. Ich predseda Peter Pellegrini uviedol, že návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze podporilo 39 opozičných parlamentných poslancov. 

Dôvodom na vyjadrenie nedôvery má byť politická zodpovednosť Matoviča za chaotický stav a za rozklad štátu, ktorý spôsobil na poste premiéra a prispieva k nemu i vo funkcii ministra financií.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok