Hlas chce odvolať Matoviča: Je to najväčšie zlo slovenskej politiky

TA3 TASR
28.6.2021 14:44

Nezaradení poslanci z mimoparlamentnej strany Hlas-SD podali v pondelok do podateľne NR SR návrh na odvolanie Igora Matoviča z postu ministra financií. Oznámil to predseda strany Peter Pellegrini. Návrh na zvolanie mimoriadnej schôdze podľa neho podpísalo 39 opozičných poslancov.

"Igor Matovič politicky zodpovedá za chaotický stav a za rozklad štátu, ktorých sme v dnešných dňoch svedkom. Kritické pandemické obdobie odhalilo v plnej nahote zlyhania dvoch vlád Igora Matoviča, ale aj zlyhanie celej parlamentnej väčšiny, ktorá má exekutívu kontrolovať, korigovať jej činnosť, a nie jej bezhlavo slúžiť," priblížil Pellegrini.

Matovič ako predseda najsilnejšej koaličnej strany podľa Pellegriniho riadi túto vládu, bez jeho zvolenia sa v tomto štáte neudeje nič. "Je preto logické, že ešte pred tým, ako sa 'pustíme' do (odvolávania) vlády ako celku, sme sa rozhodli podať návrh na vyslovenie nedôvery Igorovi Matovičovi aj spolu s inými opozičnými poslancami. Ako dopadne hlasovanie, to už je na pleciach vládnej koalície. Uvidíme, akú podporu či nepodporu Matovič dostane. My sme si vedomí našich počtov. Tohto človeka však nemôžeme nechať bez povšimnutia," povedal.

Najväčšie zlo slovenskej politiky

Matovič, ktorý podľa Pellegriniho napáchal toľko zla v tejto krajine, si nemôže myslieť, že odchodom na "teplé miestečko ministra financií a vicepremiéra si bez povšimnutia bude tichučko sedieť". "Musíme mu nastavovať zrkadlo, pretože Igor Matovič je momentálne najväčšie zlo slovenskej politiky," podčiarkol Pellegrini.

"Tých prehreškov sa ukázalo najviac práve teraz, keď Igor Matovič sedí na stoličke vicepremiéra a ministra financií. Logicky mu však pripomíname celé jeho jedenapolročné obdobie, ktoré má za sebou," dodal Pellegrini.

Poslanci Smeru-SD, ktorí pridali 26 podpisov pod návrh na rokovanie o vyjadrení nedôvery ministrovi financií, avizujú, že na mimoriadnej schôdzi prinesú dôkazy o konaní kajúcnika Ľudovíta Makóa, ktoré majú potvrdzovať štátnu korupciu udavačov vo vyšetrovaných kauzách.

Podľa predsedu Smeru-SD Roberta Fica „je čím ďalej, tým viac dôkazov, že Igor Matovič stojí na vrchole pyramídy zneužívania trestného práva v boji proti opozícii".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok