Verstappen triumfoval na VC Štajerska, za ním skončili Hamilton a Bottas

TA3 TASR
27.6.2021 17:17

Holanďan Max Verstappen zo stajne Red Bull triumfoval systémom štart-cieľ na Veľkej cene Štajerska, ôsmom tohtoročnom podujatí seriálu majstrovstiev sveta F1. Za ním skončila dvojica pretekárov z tímu Mercedes. Druhý bol Brit Lewis Hamilton a tretí Fín Valtteri Bottas.

Verstappen triumfoval na VC Štajerska, za ním skončili Hamilton a Bottas
TASR/AP

Dvadsaťtriročný Verstappen zaznamenal štvrté víťazstvo v ročníku a 14. v kariére. Upevnil si tak priebežné prvé miesto v celkovom poradí. Pred úradujúcim majstrom sveta Hamiltonom má už náskok 18 bodov. Britského jazdca môže tešiť aspoň zisk bonusového bodu za najrýchlejší prejazd okruhom, dosiahol ho v záverečnom kole.

Úvod pretekov nepriniesol zmeny oproti kvalifikácii, hoci Brit Lando Norris z McLarenu vyvinul snahu posunúť sa z tretieho miesta na štarte čo najskôr dopredu. Zvolil najmäkšie pneumatiky a útočil na druhého Hamiltona, ktorý rovnako ako víťaz kvalifikácie Verstappen jazdil na stredne tvrdých gumách.

V 10. kole však začal spomaľovať a pustil pred seba Sergia Pereza z Red Bullu. Mexičan doplatil na zastávku v boxoch, ktorá trvala pridlho a na tretej priečke sa tak ocitol Bottas. V druhej polovici pretekov už na popredných priečkach k žiadnym zmenám nedošlo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok