Odskočte si počas leta k žabe. Kúpalisko v Trenčianskych Tepliciach otvorili po dlhších prípravách

TA3 TASR
27.6.2021 14:37

Kúpalisko Zelená žaba v Trenčianskych Tepliciach otvorili v sobotu 26. júna po dlhších a náročnejších prípravách spôsobených pandémiou nového koronavírusu. Podľa prevádzkového manažéra Lukáša Jagnešáka bude kúpalisko otvorené do konca augusta, prípadne aj prvý septembrový týždeň.

Odskočte si k Žabe. Kúpalisko v Trenčianskych Tepliciach otvorili po dlhších prípravách
TASR/Radovan Stoklasa

Doplnil, že sprístupnené sú všetky bazény a služby sú v plnej prevádzke. "Trenčiansky okres je stále v žltej farbe, takže sme v režime 50-percentnej kapacity. Minimálne do 4. júla určite bude takýto režim," uviedol Jagnešák.

Na Zelenú žabu sa po dvoch rokoch s rodinou vrátil Marek z Púchova. "Boli sme tu spokojní. Najmä pre to, že tu je tieň pre deti. To nás sem priviedlo. Človek by chcel ísť do zahraničia, ale nevieme, čo bude. Toto je zatiaľ prijateľné. Je to blízko a je to super," podotkol.

Kúpalisko Zelená žaba bolo jedným zo skvostov medzivojnovej československej architektúry. Stavba, ktorú navrhol český architekt Bohuslav Fuchs, svojou umeleckou hodnotou presahovala hranice Slovenska i obdobia, v ktorom vznikla. Fuchs zakomponoval kúpalisko na vrch nad mestom tak, aby tam čo najdlhšie svietilo slnko. Samotný bazén nechal vytesať do skaly.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok