Moderné, zdravé a zelené. Tak si predstavuje Slovensko Pellegriniho Hlas

TA3 TASR
26.6.2021 16:12

Moderné, zdravé, sociálne spravodlivé, bezpečné a zelené Slovensko je päť základných programových pilierov, ktoré delegáti mimoparlamentnej strany Hlas-SD schválili na sobotňajšom sneme v Nitre. Strana ich v oblasti verejného života považuje za kľúčové pre spoľahlivý a sebavedomý štát. Informoval o tom predseda strany Peter Pellegrini.

Prvým pilierom je moderné Slovensko, keďže štruktúra verejnej správy musí prejsť na nový spôsob riadenia. Druhým je zdravé Slovensko, ktorého cieľom je zabezpečiť kvalitnú, dostupnú a modernú zdravotnú starostlivosť. Tretím je sociálne spravodlivé Slovensko, ktorého úlohou bude zabezpečiť bežným ľuďom zvládnuť životné situácie ochranou, zveľadením a rozšírením sociálnych benefitov.

Štvrtým pilierom je bezpečné Slovensko, ktoré by malo byť postavené na spravodlivom štáte a vláde práva, vnútornej bezpečnosti a migrácii, obrannej a zahraničnej politike a medzinárodných vzťahoch. Posledným je zelené Slovensko, ktoré plánuje strana orientovať k zdravému životnému prostrediu, prístupu k prírodným zdrojom a environmentálnej výchove spoločnosti.

"Programové tézy budeme postupne pretavovať aj do reálneho programu. Už teraz v centrále strany pracujú skupiny na týchto oblastiach. Na základe týchto tematických pilierov strana na jeseň predstaví kompletný program verejnosti. Základnou víziou strany je moderný, opäť fungujúci a sociálne spravodlivý štát, ktorý vráti ľuďom istotu, že na jeho služby sa dá spoľahnúť," uviedol predseda strany.

Ako doplnil, Hlas-SD bola jedinou opozičnou stranou, ktorá navrhla vlastný plán obnovy. "Na rozdiel od vlády sme akcentovali zmierňovanie regionálnych rozdielov, hovorili sme oproti vládnemu návrhu viac o poľnohospodárstve a pôdohospodárstve," informoval Pellegrini. Delegáti snemu zároveň za podpredsedníčku strany zvolili Zuzanu Dolinkovú. Novými členmi predsedníctva sa stali Karol Janas, Dušan Tittel a Branislav Becík.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok