Charitatívna tour je na konci, Peťo Káčer prešiel poslednú etapu. Pomoc poputuje aj na Moravu

TA3
27.6.2021 10:04

Charitatívna akcia Káčer na bicykli 2021 má za sebou poslednú etapu. Peter Káčer so svojím tímom navštívil Bešeňovú, a aj tam pomáhal všetkým, ktorí to najviac potrebujú. Na špeciálnom trojkolesovom bicykli jazdil Peťo celý týždeň po Slovensku, aby podporil rodiny aj jednotlivcov so zdravotným hendikepom.

Posledný deň bicyklovania odštartoval v Bešeňovej. Peter Káčer tam zavŕšil svoje charitatívne posolstvo, tento rok spojené aj s propagáciou domáceho cestovného ruchu. "Človek je už trošku unavený po tých siedmich dňoch, ale energia tu ešte je," povedal s tým, že poslednú etapu určite zvládne. A aj zvládol! V Bešeňovej Nadácia TA3 venovala šek ako podporu v akútnej životnej situácii. Príspevok v rovnakej sume venovala aj samospráva obce. Miestni Peťovi Káčerovi zo srdca poďakovali, a previedli ho najkrajšími kútmi kraja. Odmenou za stúpanie bol cyklistickému tímu pohľad na Liptovskú Maru. 

Akcia Káčer na bicykli 2021 odštartovala v Radošine, pokračovala v Bojniciach, ďalej tím Peťa Káčera zamieril do Kremnice a Banskej Bystrice, nasledoval Šumiac a Liptovský Mikuláš, a zakončil ju v Bešeňovej.

Poďakovanie patrí všetkým, ktorí podporili Káčera na bicykli - cyklistom, ktorí ho sprevádzali, a ukázali mu krásne miesta Slovenska, samosprávam za súčinnosť, a všetkým, ktorí ho podporili zaslaním jednoeurovej esemesky na číslo 832 alebo príspevkom na účet Nadácie TA3. 

Pomoc putuje aj na Moravu

Ako povedal predseda Správnej rady Nadácie TA3 Igor Čekirda, vzhľadom na aktuálnu situáciu, ktorú spôsobilo tornádo na Morave, sa rozhodli venovať sumu 100 000 českých korún na pomoc, ktorá je potrebná na miestach, ktorou sa živelná pohroma prehnala. "Treba pomôcť hneď teraz. Vďaka tomu, že našu nadáciu ľudia prijali za svoju, a celoročne pomáhajú, môžeme takto aktuálne hneď pomôcť," povedal Peťo Káčer.

Charitatívna tour sa konala už ôsmy rok. V mestách a obciach, ktoré Peter navštívil, rodovzdával šeky. Primátori a starostovia ich podľa svojho uváženia mohli venovať rodinám so sociálnym znevýhodním, ľuďom so zdravotným hendikepom, či organizáciám s charitatívnym zameraním.

Motívom podujatia pre rok 2021 bola propagácia domáceho cestovného ruchu, prioritou však bola charita, ako povedal predseda Správnej rady Nadácie TA3 Igor Čekirda. Vysvetlil, že Peter Káčer tento rok nebicykloval pre sedem jednotlivcov či rodín so zdravotným znevýhodnením, ako to bolo doposiaľ, ale až pre desiatich. "Nie je to náhoda – Nadácia TA3 si totiž vo februári pripomenula 10 rokov svojej existencie," vysvetlil Čekirda. 

Aj vy sa môžete zapojiť a pomôcť tým, ktorí to potrebujú. Pošlite prázdnu SMS na číslo 832. Cena SMS je 1 euro.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok