Milanová chce naštartovať ozdravenie národného divadla. Začala sumou 1,4 milióna

TA3 TASR
25.6.2021 16:06

Slovenské národné divadlo dostane 1,4 milióna eur na naštartovanie ozdravného plánu inštitúcie. Na sociálnej sieti o tom informuje ministerka kultúry SR Natália Milanová (OĽANO).

Slovenské národné divadlo Bratislava 1140px (SITA/Marko Erd)
SITA/Marko Erd

"Naďalej pokračujeme v rokovaniach s Ministerstvom financií SR a realizuje potrebné kroky na skoré zabezpečenie dofinancovania SND, aby jeho finančná a vnútorná stabilita nebola ohrozená," uviedla Milanová. Pripomenula, že vypracovaním ozdravného plánu poverila nového riaditeľa inštitúcie Mateja Drličku, ktorý do čela národnej divadelnej inštitúcie nastúpil na začiatku januára 2021.

Plán personálnych i organizačných zmien poskytol Drličkov manažment rezortu na posúdenie v polovici apríla. Pri tvorbe ozdravného plánu vychádzali predkladatelia okrem finančnej analýzy za ostatné tri roky aj zo záverov nedávnych auditov, ktoré sa uskutočnili v SND. 

V návrhoch sú zohľadnené opatrenia v súvislosti s pandémiou a postup prípravy opätovného návratu riadnej umeleckej prevádzky v snahe zabrániť insolventnosti SND v aktuálnom roku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok